Ładziak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mam interfejs do symulatora produkcji Hitec: Kabel dodatkowo zaopatrzony jest w przelotkę z małego jacka na DIN, wykorzystywaną np. w Eclipsie / Opticu / Flashu. Ten kabel chciałbym dostosować do standardu JR. Teraz będę się posiłkował obrazkami oraz danymi ze strony kolegi Pitlaba ( http://pitlab.webpark.pl/ ). Obrazki pozwalam sobie skopiować tu lokalnie, żeby nie obciążać Jego serwera. Gdyby były jakiekolwiek zastrzeżenia to proszę o info - zastosuję się do zaleceń. W moim interfejsie mam sygnał wyprowadzony w ten sposób: Na stronie Pitlaba wyczytałem, że JR "ma ujemny sygnał PPM (nie mylić z negatywnym!)": Czy to znaczy, że wystarczy zrobić odpowiednią przelotkę, by mój kabel zaczął działać z aparaturą JR? Pozostałe "parametry" sygnału są zgodne? Pytania pewnie niezbyt mądre, ale jestem kompletnym ignorantem w tej materii i wolałbym nie wysadzić nadajnika w powietrze...
Pitlab Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witaj Nie znam tego interfejsu, ale w moim wystarczy zamienić kabelki. Po odwróceniu biegunowości zmienia się też polaryzacja sygnału: aktywny niski staje się aktywnym wysokim i nie wiem czy temu interfejsowi jest wszystko jedno. Najproścej będzie sprawdzić empirycznie.
Ładziak Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2009 Najproścej będzie sprawdzić empirycznie. Zrobiłem odpowiednią przelotkę, z duszą na ramieniu podłączyłem i... działa! :jupi: Dzięki! Twój interfejs też mam i bardzo sobie chwalę, ale w tym przypadku nie mogłem go zastosować. EDIT: Właśnie wpiąłem do nadajnika wtyczkę jack "na żywca" - bez przelotki - i też działa :shock: .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.