Ładziak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mam interfejs do symulatora produkcji Hitec: Kabel dodatkowo zaopatrzony jest w przelotkę z małego jacka na DIN, wykorzystywaną np. w Eclipsie / Opticu / Flashu. Ten kabel chciałbym dostosować do standardu JR. Teraz będę się posiłkował obrazkami oraz danymi ze strony kolegi Pitlaba ( http://pitlab.webpark.pl/ ). Obrazki pozwalam sobie skopiować tu lokalnie, żeby nie obciążać Jego serwera. Gdyby były jakiekolwiek zastrzeżenia to proszę o info - zastosuję się do zaleceń. W moim interfejsie mam sygnał wyprowadzony w ten sposób: Na stronie Pitlaba wyczytałem, że JR "ma ujemny sygnał PPM (nie mylić z negatywnym!)": Czy to znaczy, że wystarczy zrobić odpowiednią przelotkę, by mój kabel zaczął działać z aparaturą JR? Pozostałe "parametry" sygnału są zgodne? Pytania pewnie niezbyt mądre, ale jestem kompletnym ignorantem w tej materii i wolałbym nie wysadzić nadajnika w powietrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitlab Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witaj Nie znam tego interfejsu, ale w moim wystarczy zamienić kabelki. Po odwróceniu biegunowości zmienia się też polaryzacja sygnału: aktywny niski staje się aktywnym wysokim i nie wiem czy temu interfejsowi jest wszystko jedno. Najproścej będzie sprawdzić empirycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Najproścej będzie sprawdzić empirycznie. Zrobiłem odpowiednią przelotkę, z duszą na ramieniu podłączyłem i... działa! :jupi: Dzięki! Twój interfejs też mam i bardzo sobie chwalę, ale w tym przypadku nie mogłem go zastosować. EDIT: Właśnie wpiąłem do nadajnika wtyczkę jack "na żywca" - bez przelotki - i też działa :shock: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.