utopia Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 nie mogłem znaleźć ale w końcu wykopałem .... http://pl.youtube.com/watch?v=jvdFxINs93Y&feature=related podstawowy problem przy starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 A jeśli stanie się coś takiego ? http://pl.youtube.com/watch?v=Q-KvuHYfedw&feature=related Przy wadze jaką sugerujesz może się źle skończyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 no troszkę mu podwiało to skrzydło ..... z tego co wiem to porządne galjty albo nie da sie podwiać albo same się prostuja chyba w 3-5 sekund - nawet podczas testów nowych modeli test próba i wymuszone podwianie i sprawdzenie jak zachowa sie skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Tak zachowuje się skrzydło gdy wpada w strumień zaśmigłowy . Wątpię by był to podmuch wiatru - raczej poza kadrem ktoś inny wykonał zwrot a główny bohater wpadł na jego strugi zaśmigłowe . Z tego powodu również samoloty wojskowe lecąc w szyku lecą przesunięte w bok i w tył tworząc klucz podobny do ptasiego . Ale dochodzą tam inne zjawiska pozwalające zaoszczędzić paliwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 klapa się złożyła bo Russian Pilot za bardzo zhamował przed ziemią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirow Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 W numerze 4 i 5 z 2004 roku jest artykuł o przelocie modelem przez Atlantyk. Jest w tym artykule dość dokładnie opisane jak tego dokonano i jakie wyposażenie sterujące i nawigacyjne zostało zastosowane. Cytat z artykułu: „Odbiornik z trzema serwomechanizmami, autopilot zaprojektowany przez Joe Fostera – autora wszystkich programów komputerowych niezbędnych do realizacji projektu, odbiornik GPS, żyroskop piezoelektryczny , czujnik ciśnienia dostarczający danych o wysokości lotu oraz dwa miniaturowe nadajniki telemetryczne.” Jest tu kilka punktów wspólnych z Twoim pomysłem, tylko odległość przelotu trochę większa. Myślę, że jeśli nie jesteś mistrzem modelarskim to lepiej nie budować czegoś podobnego do lotni bo to trudne i nie potrzebnie mocno skomplikuje przedsięwzięcie. Zbuduj płatowca o charakterze trenerka łatwego w pilotażu i mającego duży kadłub na ponad normalne wyposażenie. Upierając cię przy motolotni możesz nie zostać za szybko magistrem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Przejrzyj tą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.