instruktor Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 i dlatego zamiast wosku lepiej "kopyto" ze styropianu okleić taśmą ,ale ono i tak nie "przeżyje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scalak Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Zastanawia mnie czy nie lepiej byłoby okleić kopyto zwykłą folią taką jak do malowania żeby nie pochlapać mebli. Kiedyś oklejałem styropian folią z reklamówek auchana (były pod ręką ) i muszę przyznać, że jako taki separator sprawdziło się to dobrze a szczególnie w miejscach gdzie jest nadruk na reklamówce. Kolory zostawały na żywicy . Akurat używałem wtedy żywicy epoksydowej która właściwie mi nie zżerała styropianu. Aby uzyskać mniejsze nagrzewanie się żywicy przy sieciowaniu daję mniej utwardzacza i nie mieszam za długo. Ostatnio nawet zadziałało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A ja laminuje staroświeckim E53 i nic mi sie nie rozpuszcza 8) A ostatnio używam wosku jako rozdzielacza przy laminowaniu w formie.Rozpuszczam wosk,maluję nim formę i jak to wyschnie to wkładam do piekarnika tak żeby wypłynął prawie cały wosk tworząc tylko cienką warstewkę(piekarnik na ok 80-100C i grzejemy ok 10min) jak wyciągniemy i ostudzimy to mamy ładną powierzchnię gotową do laminowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scalak Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Wpadłem na pomysł żeby styropian okleić taśmą dwustronną i przykleić do niej tkaninę szklaną, dopiero nanosić pędzlem żywicę na tkaninę. Ciekaw jestem jak to zadziała, czeka mnie budowa jednego modelu i rozważam nad zastosowaniem tego sposobu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.