Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KML Awiatik Sosno Opublikowano 12 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Czerwca 2021 Tak powstawał model z napędem gumowym: Aviette 1913 Plan był poszukiwany od bardzo dawna, aż wreszcie trafił do nas w tym roku. A skoro plan trafił, to trzeba było zbudować to cudo. I tak powstał. Rozpiętość 435 mm, masa do lotu 14, 9 gram. Po wersji z napędem gumowym, powstanie wersja elektro. "Aviette" poleciał. Model wyważony, czas na nową gumę i będzie latanko. A teraz czas pomyśleć nad nowym modelem. DSCN2099.MOV 7
Grifon Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Nigdy takiego samolotu nie widziałem, fajnie wygląda.
KML Awiatik Sosno Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Też za wiele nie wiedziałem, do czasu puki nie zobaczyłem zdjęcia tego modelu jakieś 15 lat temu. Się spodobał i wreszcie powstał. A o samym aparacie latającym, to za wiele nie wiadomo. Pochodzi on z pionierskiego okresu lotnictwa, jest to francuska próba lotu z napędem ludzkim z 1913 roku. Model powstał na podstawie jednego zdjęcia. Zaprojektowany przez Tima Haywarda-Browna, został opublikowany przez Billa Hannana. To może teraz odtworzyć i popełnić takiego rowero-dwupłata? Ciekawe wyzwanie by było.
Grifon Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Hybryda, model łatwo można zrobić, ale ten rower /;
Rekomendowane odpowiedzi