Bruno266 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tak jak w temacie buduję speed 400 - model będzie pokryty Litespanem. Główna listewka kadłuba to sosna 5x3 pozostałe to balsa - kadłub w górnej części pokryje deseczką balsową 0,8 mm Napęd planuje silnik 400 i przekładnia 1:3 i lipole 1800 mAh Pozostałe zmiany to jak na zdjęciach . pozdrawiam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 litespan nie usztywni konstrukcji,sugerowałbym easycoat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Myślę że po moim lekkim usztywnieniu konstrukcji mogę pomyśleć o litespan , jak zauważycie stateczniki maja inaczej ułożone rozpórki i wzmocnienia kontowe więc co do sztywności to powinno wytrzymać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 A nie lepiej byłoby wsadzic silnik trojfazowy?? Ja miałem takiego na dzwonka z towerpro i latał bardzo fajnie. A tak ogólnie to jak narazie ładnie to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Tak jak wczesniej pisałem okleiłem skrzydło litespanem i trymając je i skręcając wydaje się że ma właściwą sztywność - a zastanawia mnie czy warto zmienić to na folie oracower i czy nie będzie za cięzka . sam nie wiem czy zostawić tak jak jest czy zmieniać pokrycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ja mojego przedłużyłem o jakies 5 cm i mam w nim jakis silnik 3 fazowy . Aku 2 s z lamy, teraz bedzie wersja super lekka zobaczymy jak poleci . A serwo lotek wstawilem odwrotnie czyli do góry . Nie widac go . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Koledzy mam takie pytanie odzszukałem w szufladzie silnik 300 szczotkowy i przekładnię do niego 1:3,5 oraz śmigło 10x4,7 zastanawiam się czy na lipolu 7,2 v ten samolocik polata - wiem że napęd będzie przeciązony ale nie planuje go mocno nadwyrężać - może jest jakis kalkulator ciągu i ile taki zestaw może posiadać. i w jakiej masie powinienem się zmieścić przy budowie speeda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Pewnie poleci ale zależy co chcesz osiągnąć , ja mam taki ciag ze powinien stawać dęba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 mam na myśli podstawową akrobację pętle beczki . lot plecowy ale o zawisie racze nie myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A tak wygląda juz prawie gotowy model - pozostało podwozie kabinka i elektryka do zamontowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 a juz probowales go wyzazyc ? szkoda ze nie wysunełeś silnika jakieś 3-5 cm. ładnie wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Jaką folią okleiłeś cały model?Bo teraz chyba nie jest litespan?Piękny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.