Yosephtbg Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Model skonstruowany na potrzeby hali, oraz bądź co bądź ciężkiego wyposażenia, zostanie zaprezentowany na mistrzostwach Polski modeli klasy F1N , które odbędą się w Tarnobrzegu 4.03 br. (swoją drogą zapraszam) z tego co mi wiadomo jest już około 80 zawodników, będę robił za sędziego a pod koniec jako członek ekipy http://www.zonk-team.prv.pl z kumplami organizujemy pokaz, modelem jeszcze nie latałem, wykonany z depronu 6mm oraz 3mm rowkkowany, będzie zasilany silnikiem tower pro (oznaczenia później). Z wyposażeniem waży okołu 400g, podwozie wykonane 5m rowingu węglowego przekładanego tkaniną szklaną 120g. Model klejony na uhu-por. W rzeczywistości wygląda lepiej, czarny jest naprawdę czarny:) i na pomarańczowym nie widać śladów po pociągnięciu pędzla:) Na malowaniu spędziłem więcej czasu niż na robieniu samego modelu W środku wyposażenie: odbiornik hitec super slim regulator tower pro 15A 2x servo dynam ( wysokośc i kierunek) 1x servo hs-81 (lotki) silnik tower pro powered by dualski 3s lipo 1500mAh Zdjęcia mają trochę niezbyt dobrą jakość ale lampa powodowała odbłyski, a oświetlenie w modelarni takie sobie, statywu akurat nie miałem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Piekny model. Czy mozna prosic o plany??? PW jak cos. Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 :shock: Malowanie pierwsza klasa!!! Aerografik? Maskowanie papierem czy jak poszło od ręki? Kolega xms przyłożył do tego łapki...? Naprawdę malowanie powala z nóg.... :shock: Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Hmmm plany to będzie trudno bo to było takie machnięcie ołówkiem po płycie depronu :oops: jeżeli chcesz mogę zrobić zdjęcie modelu od boku i od góry, wszystkiego powinieneś się dowiedzieć z tych dwóch rzutów. Malowanie wymyśliłem sam wykonane pędzlem, depron dobrze przyjmuje farbę więc raczej trudno o zacieki, ale trzeba uważać żeby nie nałożyć za dużo farby, oczywiście malowanie od ręki. Dzisiaj model oblatałem i ku mojemu zdziwieniu przy masie ponad 400g z malowaniem lata wolno, mimo niskiego kadłuba dobrze idzie na żyletę. W świetle słonecznym kolor pomarańczowy zdaje się byc bardziej jaskrawy, wręcz identyczny z kolorem śmigieł GWS-a. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Super model. szkoda, że nie ma planów powodzenia w dalszych lotach! czekam na jakies filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.