Yosephtbg Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Model skonstruowany na potrzeby hali, oraz bądź co bądź ciężkiego wyposażenia, zostanie zaprezentowany na mistrzostwach Polski modeli klasy F1N , które odbędą się w Tarnobrzegu 4.03 br. (swoją drogą zapraszam) z tego co mi wiadomo jest już około 80 zawodników, będę robił za sędziego a pod koniec jako członek ekipy http://www.zonk-team.prv.pl z kumplami organizujemy pokaz, modelem jeszcze nie latałem, wykonany z depronu 6mm oraz 3mm rowkkowany, będzie zasilany silnikiem tower pro (oznaczenia później). Z wyposażeniem waży okołu 400g, podwozie wykonane 5m rowingu węglowego przekładanego tkaniną szklaną 120g. Model klejony na uhu-por. W rzeczywistości wygląda lepiej, czarny jest naprawdę czarny:) i na pomarańczowym nie widać śladów po pociągnięciu pędzla:) Na malowaniu spędziłem więcej czasu niż na robieniu samego modelu W środku wyposażenie: odbiornik hitec super slim regulator tower pro 15A 2x servo dynam ( wysokośc i kierunek) 1x servo hs-81 (lotki) silnik tower pro powered by dualski 3s lipo 1500mAh Zdjęcia mają trochę niezbyt dobrą jakość ale lampa powodowała odbłyski, a oświetlenie w modelarni takie sobie, statywu akurat nie miałem Pozdrawiam
Wieczu Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Piekny model. Czy mozna prosic o plany??? PW jak cos. Z gory dzieki
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 :shock: Malowanie pierwsza klasa!!! Aerografik? Maskowanie papierem czy jak poszło od ręki? Kolega xms przyłożył do tego łapki...? Naprawdę malowanie powala z nóg.... :shock: Pozdrawiam, Bartek.
Yosephtbg Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Opublikowano 23 Lutego 2007 Hmmm plany to będzie trudno bo to było takie machnięcie ołówkiem po płycie depronu :oops: jeżeli chcesz mogę zrobić zdjęcie modelu od boku i od góry, wszystkiego powinieneś się dowiedzieć z tych dwóch rzutów. Malowanie wymyśliłem sam wykonane pędzlem, depron dobrze przyjmuje farbę więc raczej trudno o zacieki, ale trzeba uważać żeby nie nałożyć za dużo farby, oczywiście malowanie od ręki. Dzisiaj model oblatałem i ku mojemu zdziwieniu przy masie ponad 400g z malowaniem lata wolno, mimo niskiego kadłuba dobrze idzie na żyletę. W świetle słonecznym kolor pomarańczowy zdaje się byc bardziej jaskrawy, wręcz identyczny z kolorem śmigieł GWS-a. Pozdrawiam
lukaszp Opublikowano 24 Lutego 2007 Opublikowano 24 Lutego 2007 Super model. szkoda, że nie ma planów powodzenia w dalszych lotach! czekam na jakies filmy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.