robintom Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam takie pytanie co do zakupów w Kanadzie i USA.Czy jak kupowaliście coś internetowo to naliczano wam cło na granicy z obu krajów? Ja planuję kupić silnik Revolution R50. Wolał bym nie dopłacać. Ale mam takie spostrzeżenie że za każdym razem jak coś kupię w USA firma kurierska dolicza cło i vat przed dostarczeniem czy to było za f40 czy f250. Natomiast ani razu nic nie płaciłem dodatkowo mimo wyższych rachunków za towar. I tak mam sklep w Kanadzie www.rc-revolution.com/engine_r50c.htm i USA http://www.kangkeusa.com/gasengines.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Czesc Dopiero sie zarejestrowalem, dlatego tak pozno pisze. W USA kupowalem chyba trzy razy. Dwa razy doliczyli mi 10 € cla (raz za silnik Neu i pozniej za regiel). Ostatnio kupowalem kolpak i smigielka. Paczka przeszla bez dodatkowych oplat. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 O ile towar może być tańszy (w to nie wątpię) to doliczenie kosztów przesyłki i jak widać cła nie czyni zakup nieopłacalnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.