szymon_ Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Witajcie, Po długiej przerwie udało mi się przygotować nowy model. Szukałem czegoś odpowiedniego pod napęd który miałem i wybór padł na Albatrosa. Skupiłem się na jak najlżejszej konstrukcji. Całość wykonana z EPP. \ Rozpiętość skrzydeł: 80cm Długość kadłuba: 97cm Masa do lotu: ~500g Silnik: Emax B2040 3600KV Turbina EDF 64mm - 5 łopat Pakiet: 3s 1500mAh Korzystałem z tych rysunków do stworzenia projektu pod ploter. Powierzchnia skrzydeł i statecznika poziomego została powiększona o około 7%. Zwiększyłem też nieco powierzchnię wlotów powietrza. Tak wyglądał kadłub świeżo po wycięciu. Niestety nie skupiłem się na fotografowaniu procesu budowy i nie mam więcej zdjęć. Jednak model jest już gotowy i przygotowałem jego krótką prezentację video. Wkrótce podzielę się zdjęciami i filmem z oblotu. Pozdrawiam 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Mam już film oraz zdjęcia z lotu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 załozenia i model swietny....ale jakośc filmu to niestety porażka...nie da się tego oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Przykro mi, że Ci się nie podoba. Mógłbyś powiedzieć konkretnie dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 12 minut temu, szymon-wojcik napisał: konkretnie dlaczego? falujący obraz , z kamery umieszczonej w dronie transfer sygnału taki jak transmisja z Księzyca zdjęcia statyczne super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi