barton3 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 witam kupuje od kogoś taki samolot: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=103 i chciałbym się dowiedzieć jaką do niego elektronike zamontować :] chodzi tu o silnik oraz regulator (reszte mam) no i śmigło zestaw 1: http://allegro.pl/item534274887_elektryczny_zestaw_napedowy_tower_pro_3w1.html zestaw 2: silnik: http://www.rc-modele.pl/product_info.php?cPath=54_173&products_id=2699&osCsid=cda73c15f5b22f753da277911dbc80c3 regiel: http://www.rc-modele.pl/product_info.php?cPath=96&products_id=2365&osCsid=cda73c15f5b22f753da277911dbc80c3 EDIT: aha..to ma być podłączone pod pakiet od LAMY V3 ten drugi zestaw wydaje mi się być lepszy ponieważ ma już złącza do łączenia regla z silnikiem oraz piaste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam, Ten model polatałby nawet i na 400, więc i jeden i drugi zestaw wydaje się być dobry, ale ja bym się skłaniał ku 1. Tańszy a na jedno wychodzi, da spokojnie radę. A co do aku to 2S 800mAh to może był trochę za mały do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pierwszy zestaw zdecydowanie lepszy. Do tego modelu nie potrzeba aż tak mocnego silnika. Wystarczył by silnik o ciągu max 750g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pakiet od lamy to chyba za slaby, 800mah 10C czyli 8A obciazenie max. Mozesz raczej zapomniec, chyba ze chcesz miec po pakiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 a jaki TANI pakiet polecicie ? i narazie chyba polatam na stockowym szczotkowym silniczku zeby sie nauczyć..wkońcu to mój pierwszy model :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zippy 1200mah 20C - chyba jakies 10$ kosztuje +3,50$ (na oko) przesylka z hobbycity. W Polsce pakiety drozsze niestety wiec warto poczekac te 10 dni. Bedzie pasowal rowniez po zmianie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 czyli około 50PLN.. jakby mi ktoś taki zamówił z tego hobbycity to bym kupił za taką cene..a sam raczej nie zamówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pisz do Przemek_pc - sprowadza a i gwarancje i fakture dostaniesz. Ewentualnie w Polsce kup, moze znajdziesz tanio. Przeszukaj oferte sklepow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 a czy ładowarka to co miałem przy lamie http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1549,ladowarka-ek2-0851-esky naładuje każdy pakiet ? 11.1 i 7.4 ? ma takie 2 wyjścia ale nie wiem..bo są 2 rozdaje baterii chyba : lipole i coś jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 naładuje każdy pakiet ? 11.1 i 7.4 ? ma takie 2 wyjścia ale nie wiem..bo są 2 rozdaje baterii chyba : lipole i coś jeszcze. to ładowarka tylko do li-poli . Szersze wejście to 11.1V a węższe to 7.4V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 aha.. i ten hobbycity to chiny ? czy USA? i takie tanie przesyłki z zagranicy ? z polski droższe są -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 chiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 a za dużą paczkę, tj. silniczek, regiel i pakiet ile bym zapłacił mniej więcej ? nie znam angielskiego . nawet w szkole nie mam dlatego się pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Postage table - u góry masz tabele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 tam na stronie masz "Postage table" nacisnij, wybierz POLAND i popatrz jakie sa ceny wg. wagi. dla "Flat Rate International Shipments" - bedzie taniej... chyba ze ci zalezy na czasie to masz drozsza opcje... robiac koszyk masz podane ile bedzie kosztowala przesylka i ile jeszcze "wagi" ci pozostalo (ile gram niewykorzystanie w ramach ceny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 dziękuje chłopaki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 nie będę zakładał kolejnego tematu dlatego napisze tutaj...ster kierunku i wysokości jakiś taki sztywny jest...tj. próbuje ręka wygiąć (tak jak to serwo będzie robiło ) ale mam wrażenie jakby zaraz się miało odłamać..tak sztywno troszkę.. tak ma być ? czy może trzeba trochę przełamać żeby lżej chodziło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puciu16 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Musisz to delikatnie rozruszać tylko nie złam.A jak złamiesz to taśmą przezroczystą na złamaniu przeciągnij.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.