jogi99 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Czy ktos uzywal juz tych akumulatorow (2000 mAh) - z opisow i kilku zebranych opinii wynika, ze sa świetne... Mam zamiar uzyc ich do "sklejenia" sobie pakietu do nadajnika...
buwi777 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Jako pakiet nadajnika - TAK - główna zaleta - się nie rozładowują i mają relatywnie dużą wydajność prądową ( mały R wewnętrzny ).
msegen Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam. Ja mam pakiet o pojemności 810 mAh , używam ich do zasilania modeli . Dostałem pakiet od modelarza który nie używał go ponad 3 lata , po na ładowaniu działają do dziś , a dostałem je 2 lata temu.
Raffik Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Eneloopki to chyba jednak max 2 letnie moga byc... a prawdopodobnie w tamtym roku sie pojawily...
msegen Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Raffik, nie twierdze że mogą być trzy letnie , ale długo leżały nie ładowane. :wink:
Boogie Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Od kilku miesiecy mam eneloopy w nadajniku i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiscie wg timera, akusy trzymaja ok 30% wiecej przy ladowaniu raz na 2-3 tygodnie.
jogi99 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 No... i o to mi chodzilo dzieki... dobre opinie sie potwierdzily...
Damian-str Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. A jak jest z lutowaniem tych akku? Pozdrawiam Damian
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 A jak jest z lutowaniem tych akku? Nic - się je normalnie lutuje - na forum było kilka razy - szukaj - lutowanie pakietów - ew. GOOGLE Twoim przyjacielem jest
Damian-str Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Sprzedawca powiedział, że przy nie odpowiednim lutowaniu mogą stracić jakieś swoje właściwości, ale nie wiem dokładnie o co mu chodziło, może jak je się za bardzo rozgrzeje. Pozdrawiam Damian
czhomik Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 pakiecik lutowałem normalna duza lutownica ...... użtkowany przez cały sezon zachowuje sie idealnie sprzedawcy pewnie chodziło jak bys mocno je rozgrzał przy lutowaniu
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Czhomik - nie wprowadzaj w błąd - mocną lutownicą szybko by WŁAŚNIE się NIE zdążyły rozgrzać - tylko punktowo rozgrzewanie - max 1-2 sekundy
choina Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Czhomik - nie wprowadzaj w błąd - mocną lutownicą szybko by WŁAŚNIE się NIE zdążyły rozgrzać - tylko punktowo rozgrzewanie - max 1-2 sekundy Przecież Czhomik napisał, żeby nie rozgrzewać.
Rafal B. Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Łukasz, ale mając takie stwierdzenie: ale nie wiem dokładnie o co mu chodziło, może jak je się za bardzo rozgrzeje. I uzyskując taka odpowiedź: pakiecik lutowałem normalna duza lutownica ...... użtkowany przez cały sezon zachowuje sie idealnie ma się wrażenie, że ciepło im nie szkodzi. A prawda jest taka jak Jurek napisał
czhomik Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Rafale przeczytaj dalsza część zdania " sprzedawcy pewnie chodziło jak bys mocno je rozgrzał przy lutowaniu " czyli z drugiej części mojego zdania jak byk wynika ze jeżeli za bardzo rozgrzejesz akumulatory przy lutowaniu możesz spowodować ich zepsucie .Proszę nie interpertować cześci zdań tylko czytać ze zrozumieniem . Jakiś miałem cel żeby napisać kolejne zdanie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.