jogi99 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Czy ktos uzywal juz tych akumulatorow (2000 mAh) - z opisow i kilku zebranych opinii wynika, ze sa świetne... Mam zamiar uzyc ich do "sklejenia" sobie pakietu do nadajnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Jako pakiet nadajnika - TAK - główna zaleta - się nie rozładowują i mają relatywnie dużą wydajność prądową ( mały R wewnętrzny ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam. Ja mam pakiet o pojemności 810 mAh , używam ich do zasilania modeli . Dostałem pakiet od modelarza który nie używał go ponad 3 lata , po na ładowaniu działają do dziś , a dostałem je 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Eneloopki to chyba jednak max 2 letnie moga byc... a prawdopodobnie w tamtym roku sie pojawily... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Raffik, nie twierdze że mogą być trzy letnie , ale długo leżały nie ładowane. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Msegen,masz eneloop-y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Od kilku miesiecy mam eneloopy w nadajniku i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiscie wg timera, akusy trzymaja ok 30% wiecej przy ladowaniu raz na 2-3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 No... i o to mi chodzilo dzieki... dobre opinie sie potwierdzily... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. A jak jest z lutowaniem tych akku? Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 A jak jest z lutowaniem tych akku? Nic - się je normalnie lutuje - na forum było kilka razy - szukaj - lutowanie pakietów - ew. GOOGLE Twoim przyjacielem jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Sprzedawca powiedział, że przy nie odpowiednim lutowaniu mogą stracić jakieś swoje właściwości, ale nie wiem dokładnie o co mu chodziło, może jak je się za bardzo rozgrzeje. Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 pakiecik lutowałem normalna duza lutownica ...... użtkowany przez cały sezon zachowuje sie idealnie sprzedawcy pewnie chodziło jak bys mocno je rozgrzał przy lutowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Czhomik - nie wprowadzaj w błąd - mocną lutownicą szybko by WŁAŚNIE się NIE zdążyły rozgrzać - tylko punktowo rozgrzewanie - max 1-2 sekundy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Czhomik - nie wprowadzaj w błąd - mocną lutownicą szybko by WŁAŚNIE się NIE zdążyły rozgrzać - tylko punktowo rozgrzewanie - max 1-2 sekundy Przecież Czhomik napisał, żeby nie rozgrzewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Łukasz, ale mając takie stwierdzenie: ale nie wiem dokładnie o co mu chodziło, może jak je się za bardzo rozgrzeje. I uzyskując taka odpowiedź: pakiecik lutowałem normalna duza lutownica ...... użtkowany przez cały sezon zachowuje sie idealnie ma się wrażenie, że ciepło im nie szkodzi. A prawda jest taka jak Jurek napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Rafale przeczytaj dalsza część zdania " sprzedawcy pewnie chodziło jak bys mocno je rozgrzał przy lutowaniu " czyli z drugiej części mojego zdania jak byk wynika ze jeżeli za bardzo rozgrzejesz akumulatory przy lutowaniu możesz spowodować ich zepsucie .Proszę nie interpertować cześci zdań tylko czytać ze zrozumieniem . Jakiś miałem cel żeby napisać kolejne zdanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.