Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AQUARIUS_ML Opublikowano 19 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 No-cal to ciekawa klasa modeli sylwetkowych z napędem gumowym, pięknie latających i prostych w budowie (pozornie jak się okazuje…). Modelik nawiązuje do zlina używanego w Aeroklubie Ziemi Mazowieckiej w Płocku-i został opracowany od podstaw: Szkielet z basy 1,5 mm, kryty japonką 9g z naniesioną przy pomocy drukarki atramentowej grafiką. Cała technologia podpatrzona na stronie: http://www.parmodels.com/Plans/nocals.htm Na początek „silnik” - stanowi go rurka balsowa zwinięta na mokro na rdzeniu z rurki aluminiowej. Poniżej na zdjęciach szczegóły konstrukcji: Śmigła powstawały tak: Kratownica kadłuba i szkielet skrzydeł i stateczników: Grafika drukowana na japonce 9 g. Najpierw arkusz napiąłem ją na drewnianej ramce, zwilżyłem i wysuszyłem, żeby się napięła, potem nakleiłem ją na arkusz A4 i na nim wydrukowałem wcześniej opracowaną grafikę: 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Witam Bardzo ładny model szykuje się w tym dzialemikromodeli.Na zdjęciach widzę na wadze gumę która nie nadaje się dotych modeli i innych.tą gumą zniszczysz model osiągi będą słabe......tylko taka Rubber – Wind-it-up Enterprises Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Wiem wiem-tan sport. Zbieram się do zakupienia zestawu różnych grubości. Też do innych modeli. To co na zdjęciu to chyba pelikan-tylko taką na razie mam, raczej do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 nawet nie testuj tą gumą.......na proce wykorzystaj..... na tej gumie latam....bardzo długo co widać w moich relacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi