tom234 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Witam : Szukam planów modeli piankowych RC takich około 1m rozpiętości do nauki pilotażu - proszę o linki za odpowiedzi dziękuję . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregjan Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Witam Kolegę Oto dwie propozycje: http://rc-plans.com/catalog/1001 https://rcplans.ru/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Zerknji sobie na sąsiedni temat: No i od siebie mogę polecić jakieś ToTo, ja zaczynałem od "0" (z lotkami). Akurat metr rozpiętości, przyjemna budowa, bardzo dokładnie opisana (na stronie jest też trochę wskazówek modelarskich), a model latał super i był naprawdę pancerny . No i dość tanio wychodził jeśli to też ma znaczenie. Aczkolwiek na pewno to nie jest jedyna dobra droga .http://www.motylasty.pl/modele.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 witam czy są jakieś specjalne ustawienia w nadajniku co do motoszybowca np. jakieś miksowanie klap ze sterem wysokości , czy zklap można zrobić klapolotki mam Fly Sky i6X , jak osłabić czułość skrętu steru kierunku bo zmienia się prędkość silnika chyba że to kwestia wprawy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Odnośnie aparatury Fly Sky to nie ma ona specjalnych ustawień poza elevonem i v tailem chyba więc do wykorzystania masz jedynie 3 mixery z czego 1 tracisz aby zmiksować ze sobą lotki gdy są na osobnych kanałach i jak dobrze pamiętam to aby ustawić klapolotki musisz wykorzystać pozostałe dwa mixery. Odnośnie czułości skrętu steru kierunku to da sie zmienić expo i/lub rate ale nie wiem czy o to ci dokładnie chodziło, bo to zmieni jedynie czułość steru kierunku oraz jego wychylenia w stosunku do ruchu drążka, jeśli chodzi ci o to że przypadkowo podczas ruszania sterem kierunku ruszasz drążkiem gazu to jest to kwestia wprawy. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie tej aparatury to pytaj śmiało miałem zmodyfikowanego fs-i6 więc chętnie pomogę, a pewnie inne osoby z forum też miały z tym radiem jakieś doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 witam jak podłączyć to radio FS -i6X do symulatora lotu Multiflight wersja darmowa mam kabel do radia jak włączam program nie działa. Czy ten samolocik jest dobry do nauki latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Musisz mieć kabel do symulatora. (a nie do programowania firmware - z wyglądu są identyczne). Wtedy aparatura po włączeniu powinna być widoczna w windows jako dzojstik. Jak będzie dzojstik to dopiero w symulatorze ustawiasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 a gdzie to kupić na alegro jest ale są problemy na Windows 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Dawno flysky nie używałem, ale z frsky musiałem robić jakiś macher z instalacją sterowników na win10 po którejś z jego aktualizacji. Ps. Gdzieś na jutubach był filmik że z jakims nowym firmawer aparatura chodzi na symach z kblem do programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Jak Cie interesuje mam taki kabel do symulatora koszt 20 zł plus przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi