robas69 Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Cześć po ustawieniu regulatora kartą Dualsky v2 wszystko jest w porządku chociaż nie od zera gazu rozpoczyna pracę. Jakakolwiek zmiana ustawień w nadajniku, np. kliknięcie trymerem powoduje, że po wyłączeniu zasilania silnika i ponownym włączeniu silnik po pierwszej melodyjce wchodzi w pętlę pipczenia i nie da się silnika uruchomić. Pomaga ustawienie zakresu wychylenia gazu zgodnie z instrukcją regla. Czyli ustawiamy gaz na 100 % i po włączeniu zasilania ściągamy do 0 %. Wtedy działa, ale jakakolwiek ingerencja w ustawienia powoduje powtórzenie problemu. Sprawdziłem na dwóch egzemplarzach tego regulatora. Poprzednio jeden z nich pracował z Emaxem 2160 na 3 s i nie było problemów. Teraz pracuje z tym silnikiem http://www.nastik.pl/dualsky-4130c-kv470-p-7864.html . Może w nim problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Cześć. Podpiąłem regulator do innego silnika Dualsky. Objawy podobne. Trzeba go przypisać z poziomu nadajnika sciągając drążek gazu w dół. Z poziomu nadajnika trzeba też ustawić zerowy poziom starty bo inaczej rusza ok. połowy drążka. Po wyłączeniu napięcia znowu trzeba wszystko ustawiać od nowa i to żeby ruszył jak i miejsce zera. Nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Niestety coś mnie pokusiło i kupiłem znowu Dualsky'ego. Tym razem 60A. Tutaj mimo ustawienia kalibracji drążka max/min i parametrów kartą programującą silnik rusza od ok. 30 % wychylenia drążka gazu. W innym modelu mam tańszą (niebieską) wersję ZTW i wszystko jest ok. Rusza praktycznie od zera. Gdzie może leżeć problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi