Skocz do zawartości

Padł regulator :-(

a_skot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do kolegów biegłych w elektronice.

Padł mi regulator. Dynam 25A. Silnik się uruchamia i po kilku minutach się wyłącza. Możliwe jest ponowne uruchomienie silnika, ale pracuje jakby z ograniczoną mocą i ponownie się wyłącza. Zawsze da się go uruchomić ale czasy pracy jest coraz krótszy. BEC napięcie podaje cały czas.

Jaka może być przyczyna takiego zachowania regulatora?

Opublikowano
pracuje jakby z ograniczoną mocą i ponownie się wyłącza.

to nie musi być wina tylko regulatora. Kolega miał identyczne objawy i okazało się, że w silniku 1 fazy brakowalo -chyba kabel się oderwał(3f)

Włączał i niechciał wejść na wysokie obroty tylko odcinał kompletnie

Opublikowano

A to jest jakaś wskazówka. Ponieważ regulator sprawdzany był na kilku silnikach, więc sprawdzić muszę kable regulatora.

Opublikowano
Mi silnik odcinał obroty bardzo szybko okazało sie, że pakiet niby przyjmował 1200mah a mocy zero przy 8A wymiekał

Radek a co ma pojemnośc do oddawania moze napisz jaki dokładnie (ile C) co to za pakiet bo jak uzywałes energizera to nic dziwnego ze nie wyrabiał :wink:

PS czyli miałes pakiet 1200mAh 7C tak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.