adriano94 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam ! Chciałbym zbudować model samolotu . Naczytałem się wiele i wiem mniej więcej co będę budował , ale od czego mam zacząć ?! Najpierw zgromadzić materiały , potem wydrukować plany ? Doświadczenia w budowie modeli nie mam żadnego doświadczenia ... jakie narzędzia przygotować ? PS. Może ktoś z okolic Kalisza i Ostrowa Wlkp wie gdzie mogę zdobyć tanie materiały modelarskie? Z góry dziękuje za odpowiedzi na moje mało inteligentne pytanie ( nie śmiać się :oops: ) :wink: Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. Może powinieneś zajrzeć na jakąś modelarnię? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Wypożycz książke Zdalne sterowane modele szybowców autor Niestój , Delfin 500 W Shier , tam jest bardzo dużo na temat budowy modeli dla początkujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja dorzucę o książce Miniaturowe Lotnictwo cz.I, znam tylko spis treści i jeden rozdział [bo tyle mam] Ale tam masz też opisane dlaczego samolot lata, co i jak się dzieje w locie itp rzeczy podstawowej wiedzy niezbędnej do latania I jest również jak wykonać model, i plany jak i opis budowy wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Chciałbym zbudować model samolotu ale od czego mam zacząć ?! Najlepiej poczytaj te książki co polecili koledzy a potem możesz wziąć się za budowę jakiegoś prostego modelu i relacjonować na forum budowę to w trakcie uzyskasz wiele rad. Jako pierwszy model polecam zefirka http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm . Jest zbudowany z depronu 5mm (można to dostać w jakimś obi czy komforcie-jest to rodzaj pianki o zielonym kolorze) a materiały i sprzęt można kupić w internetowym sklepie modelarskim np. modele.sklep.pl lub rcsklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano94 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 gar-da a w Kaliszu jest jakaś modelarnia ? Z tego co się orientuje w okolicy to tylko w Michałkowie , ale tam mam za daleko :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 W kaliszu coś jest... Bodajże Pan Szczepan coś o tym wie Więc pisać do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam. Chłopaki z tym czytaniem książek to dobrze gadacie , ale kolega prędzej znajdzie modelarnię (w Kaliszu są dwie) niż którąś z polecanych książek. Malker ma rację , najlepiej pogadać ze Szczepanem. adriano94 w Michałkowie to jest lotnisko tam to tylko widziałem remonty polowe modeli , ale żeby tam budować modele :crazy: Jeśli to nie tajemnica to zdradź nam ile masz lat i gdzie mieszkasz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jeśli to nie tajemnica to zdradź nam ile masz lat i gdzie mieszkasz. Raczej to jest w jego obowiązku aby uzupełnić profil No i dodać fotosa adriano zajmij się tym póki modek jest jeszcze cierpliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano94 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Mam na imię Adrian,jestem z Woli Droszewskiej (ok. 18 km od Kalisza) i mam 14 lat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Fajnie Adrian ,że interesuje Cię modelarstwo. Wydaje mi się ,że najlepszą drogą są zajęcia na modelarni pod okiem dobrego instruktora.Czy masz możliwość żeby dojeżdżać na zajęcia do Kalisza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano94 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Raczej byłoby to możliwe , ale tylko w soboty . Ile się płaci za udział w takich zajęciach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam. Adrianie , z tego co wiem zajęcia są nieodpłatne. Co do szczegółów to musisz skontaktować się z naszym kolegą z forum , instruktorem panem Szczepanem. Jest on osobą ogólnie znaną ze swej życzliwości więc jestem pewien ,że Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No i Darek ma rację zajęcie sa równiez w soboty co prawda co drugą ale są. ile sie płaci ? wszystkie pieniadze :wink: jakie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Szczepan nareszcie tu jesteś Bo ja już się trochę umęczyłem, ale Ty już się teraz Adrianem zaopiekujesz :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano94 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Wszystkie jakie mam :oops: ? To skąd wezmę kasę na elektronikę ? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Przyjedz w sobote do modelarni ok godz 10 Ul Podmiejska 28 to pogadamy .również o tej wszystkiej kasie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano94 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Rozmawiałem o tym z tatą i powiedział , że jak chcę to może mnie od maja wozić . Teraz jest w domu tylko w piątki , soboty i niedziele , a ma jeszcze do dokończenia swój projekt 8) A zna pan może mniej więcej grono wędkarzy Kaliskich ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Paru znam, szczególnie tych z firmy gdzie pracuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.