adriano94 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Witam ! Chciałbym zbudować model samolotu . Naczytałem się wiele i wiem mniej więcej co będę budował , ale od czego mam zacząć ?! Najpierw zgromadzić materiały , potem wydrukować plany ? Doświadczenia w budowie modeli nie mam żadnego doświadczenia ... jakie narzędzia przygotować ? PS. Może ktoś z okolic Kalisza i Ostrowa Wlkp wie gdzie mogę zdobyć tanie materiały modelarskie? Z góry dziękuje za odpowiedzi na moje mało inteligentne pytanie ( nie śmiać się :oops: ) :wink: Pozdrawiam Adrian
gar-da Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Witam. Może powinieneś zajrzeć na jakąś modelarnię? :roll:
WZ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Wypożycz książke Zdalne sterowane modele szybowców autor Niestój , Delfin 500 W Shier , tam jest bardzo dużo na temat budowy modeli dla początkujących
Barlu Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ja dorzucę o książce Miniaturowe Lotnictwo cz.I, znam tylko spis treści i jeden rozdział [bo tyle mam] Ale tam masz też opisane dlaczego samolot lata, co i jak się dzieje w locie itp rzeczy podstawowej wiedzy niezbędnej do latania I jest również jak wykonać model, i plany jak i opis budowy wicherka
gładkilot Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Chciałbym zbudować model samolotu ale od czego mam zacząć ?! Najlepiej poczytaj te książki co polecili koledzy a potem możesz wziąć się za budowę jakiegoś prostego modelu i relacjonować na forum budowę to w trakcie uzyskasz wiele rad. Jako pierwszy model polecam zefirka http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm . Jest zbudowany z depronu 5mm (można to dostać w jakimś obi czy komforcie-jest to rodzaj pianki o zielonym kolorze) a materiały i sprzęt można kupić w internetowym sklepie modelarskim np. modele.sklep.pl lub rcsklep.pl
adriano94 Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 gar-da a w Kaliszu jest jakaś modelarnia ? Z tego co się orientuje w okolicy to tylko w Michałkowie , ale tam mam za daleko :?
Malker Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 W kaliszu coś jest... Bodajże Pan Szczepan coś o tym wie Więc pisać do niego
gar-da Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Witam. Chłopaki z tym czytaniem książek to dobrze gadacie , ale kolega prędzej znajdzie modelarnię (w Kaliszu są dwie) niż którąś z polecanych książek. Malker ma rację , najlepiej pogadać ze Szczepanem. adriano94 w Michałkowie to jest lotnisko tam to tylko widziałem remonty polowe modeli , ale żeby tam budować modele :crazy: Jeśli to nie tajemnica to zdradź nam ile masz lat i gdzie mieszkasz. Pozdrawiam
Malker Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jeśli to nie tajemnica to zdradź nam ile masz lat i gdzie mieszkasz. Raczej to jest w jego obowiązku aby uzupełnić profil No i dodać fotosa adriano zajmij się tym póki modek jest jeszcze cierpliwy
adriano94 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Mam na imię Adrian,jestem z Woli Droszewskiej (ok. 18 km od Kalisza) i mam 14 lat .
gar-da Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Fajnie Adrian ,że interesuje Cię modelarstwo. Wydaje mi się ,że najlepszą drogą są zajęcia na modelarni pod okiem dobrego instruktora.Czy masz możliwość żeby dojeżdżać na zajęcia do Kalisza ?
adriano94 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Raczej byłoby to możliwe , ale tylko w soboty . Ile się płaci za udział w takich zajęciach ?
gar-da Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Witam. Adrianie , z tego co wiem zajęcia są nieodpłatne. Co do szczegółów to musisz skontaktować się z naszym kolegą z forum , instruktorem panem Szczepanem. Jest on osobą ogólnie znaną ze swej życzliwości więc jestem pewien ,że Ci pomoże.
instruktor Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 No i Darek ma rację zajęcie sa równiez w soboty co prawda co drugą ale są. ile sie płaci ? wszystkie pieniadze :wink: jakie masz
gar-da Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Szczepan nareszcie tu jesteś Bo ja już się trochę umęczyłem, ale Ty już się teraz Adrianem zaopiekujesz :rotfl:
adriano94 Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Wszystkie jakie mam :oops: ? To skąd wezmę kasę na elektronikę ? 8)
instruktor Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Przyjedz w sobote do modelarni ok godz 10 Ul Podmiejska 28 to pogadamy .również o tej wszystkiej kasie :wink:
adriano94 Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Rozmawiałem o tym z tatą i powiedział , że jak chcę to może mnie od maja wozić . Teraz jest w domu tylko w piątki , soboty i niedziele , a ma jeszcze do dokończenia swój projekt 8) A zna pan może mniej więcej grono wędkarzy Kaliskich ? :wink:
instruktor Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Paru znam, szczególnie tych z firmy gdzie pracuję
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.