Misieek31 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich Jestem nowym użytkownikiem chociaż czytam forum od kilku lat. Jako że lubię budowę od podstaw modeli to szukam jakiś opisów budowy, najlepiej szczegółowej modelu do akrobacji 3D konstrukcyjnego balsowo-sklejkowy o rozpiętości od 1,4 do 1,7 m. Ponieważ skończył mi się zasięg rozpiętości na depron to wolałbym przejść na balsę. Prosiłbym was o podanie mi jakiś linki, ewentualnie jakieś namiary na fora gdzie nakierują mnie na budowę najlepiej od podstaw takich modeli jak Extra ,Edge 540, Yak 54 lub podobne. Proszę o wyrozumiałość i pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Skrzydło do akrobata 3D masz opisane na www.dariuszmular.com Niestety będzie bardzo ciężko z kompletnym opisem budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Na stronie http://alehar.prv.pl/ masz pełną relację z budowy Madmana. Trzeba wejść w Moje modele ---> Budowa Fun-Fly'a, listopad 2005r. - luty 2006r. - część 1, część 2, część 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedzi. Relacja z budowy Madmana napewno mi pomoże w technice budowania modeli konstrukcyjnych. Jak narazie obserwuje temat "Katana X-lite 1,4 m-(budowa )-wspólny temat." Jakoś sylwetka Madmana nie przypadła mi do gustu.Chciałbym coś zbudować z modeli typu: Jak 54, Extra, Edge 540 oraz Katana lub podobne. Jest trochę opisów w necie budowy ale każdy ma jakieś nie szczegułowe etapy a nie chciałbym się zatkać w połowie nie wiedząc co dalej. Kopie i kopie i nie mogę się zdecydować jaki model 1,4 lub 1,5m a chiałbym się porwać na głęboką wodę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 nie mogę się zdecydować jaki model 1,4 lub 1,5m a chiałbym się porwać na głęboką wodę. jak nie masz doświadczenia w budowie takich modeli i lataniu to nie jest to zbyt dobry pomysł........ niewiem jakimi modelami już latałeś ale na początek lepiej zbuduj coś mniejszego i łatwiejszego PS. zapraszam do powitalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam Przez 3 lata am już za sobą około dziewięciu modeli zbudowanych łącznie z oblotem.Wszystkie moje modele były budowane z depronu w połączeniu z balsą , sosną oraz sklejka z dużym naciskiem na depron.Jeżeli chodzi o latanie modelami 3D to może profesjonalistą nie jestem i nie znam nazewnictwa figur w powietrzu ale nie mam żadnego problemu z utrzymaniem modelu w powietrzu i wylądowaniem .Troszkę treningu na symulatorze. Akrobaty zbudowałem 3 sztuki.Był to model typu "deska" do nauki ,następnie extre 1.1m z kadłubem przestrzennym i skrzydle już z profilem oraz Fantastica który podpatrzyłem właśnie z tego forum który ma 1.2m. Myślę że czas zbudować i oblatać coś większego. Mam nadzieję że chyba dojrzałem już do większych modeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Przychodż na" stare śmieci" chodz przez te wszystkie lata nieco się zmieniły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.