mlody25 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam w programie NVU zrobiłem instrukcje do symulatora RealFlight G4 i mam ją zapisaną w pliku .HTML mam konto na www.republika.pl ale nie umiem tej strony opublikować. Wie ktoś może jak to zrobić?
gładkilot Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 można to zrobić poprzez program Total Commander (dostępny za darmo) o to chodziło no nie??
meloow Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 mlody25 jak masz domene + miejsce na serwerze to wystraczy. Treaz bieresz nazwe usera oraz haslo do konta FTP logujesz sie i wrzucasz ten plik czy pliki ale główny musi nazywać się index.html czy np. index.php, index.htm. Do wrzty na ftp wystarczy np. total commander ale jak pisałeś strone w jakims lepszym programie to zapewne tam jest opcja wrzuty na serwer. jezeli chcesz aby strona byla indeksowana przez roboty sieciowe i widziana w wyszykiwarkach google itp. musisz miec dobrze napisane META. reszte jak to robic mozesz pocztrac w necie.
gładkilot Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Szczerze polecam tą stronkę - mi bardzo pomogła http://www.kurshtml.boo.pl/ (klikasz na html i tam jest wszystko opisane jak co robić)
mlody25 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 Dziękuję właśnie wrzucałem stronę na FTP (mam mozille i za pomocą FireFTP) i zatytułowałem index.html i nic, ale spróbuje jeszcze raz. Aha ponieważ strona ma więcej screenów jak tekstu to te screeny też muszę dać na FTP? EDIT: Panowie działa dziękuję z całego serca na pewno przyda się początkującym tylko boje się co z moderatorami bo oni nie popierają no wiecie piratów.... A szkoda bo taka instrukcja dla biedniejszych rodzin by się przydała. Jeszcze raz dzięki, leci pomógł
gładkilot Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 to te screeny też muszę dać na FTP? tak wszystko co jest na stronie musi być wrzucone
mlody25 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 CO jest kurczę? nie mogę dać pomógł.. :| Gdzie się podział ten przycisk...
gładkilot Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 CO jest kurczę? nie mogę dać pomógł.. Gdzie się podział ten przycisk... powinien być koło ,,profil , pw , mail ,, gg ......: nie ma??
gładkilot Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 :shock: to nie wiem co się stało....pomógł chyba jest dostępne w każdym dziale.......możesz się spytać jakiegoś moderatora .........
mlody25 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 Pewnie z racji Ostrzeżenia mam zablokowaną tą funkcje zwrócę się do obsługi technicznej a co z tym obrazkiem? Wie ktoś?
Ładziak Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 W Hyde Parku nie ma funkcji pomógł. Pomogłem? ;-)
Raffik Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Pomogłem? pewnie.. jak Ci naciś "pomogl"? :D :rotfl: :lol2:
Milko Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Jak widzicie w Hyde Parku nie ma pomógł, jak i ich liczników w profilu! nie wiem jaki to ma sens ale ten dział jest uznany za "Tematy ogólne, o życiu itp Byle bez zbędnych emocji." :wink: PS:pisałem razem z przedmówcami .
Wojtass_nt Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 W Hyde Parku nie ma funkcji pomógł. Pomogłem? ;-) Nie :devil: A plik wcale nie musi być zatytuowany index.html Jeżeli chciał by wrzucić na serwer tylko coś co było by dla jego użytku a nie publicznego to nazywa go np. kazek.html Wówczas link do wejścia w ten plik to www.nazwatwojejstrony.prv.pl/kazek.html index.html jest rozpoznawany jako strona główna na serwerze.
Robot_ Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 można to zrobić poprzez program Total Commander (dostępny za darmo) o to chodziło no nie?? Total commander nie jest dostępny za darmo. jest dostępny na licencji shareware link do wikipedi. free commander jest za darmo ale to już inny program.
barton3 Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 jak masz konto na republice to wejdz na strone: ftp.republika.pl podaj swoj login i haslo i pojawi ci sie cos w stylu otwartego folderu tam wklejasz zwyczajnie plik o nazwie "index.html" i wszystkie inne pliki (tj zdjecia itd.)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.