Skocz do zawartości

Publikacja stron .HTML

mlody25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w programie NVU zrobiłem instrukcje do symulatora RealFlight G4 i mam ją zapisaną w pliku .HTML mam konto na www.republika.pl ale nie umiem tej strony opublikować. Wie ktoś może jak to zrobić?

Opublikowano

mlody25 jak masz domene + miejsce na serwerze to wystraczy. Treaz bieresz nazwe usera oraz haslo do konta FTP logujesz sie i wrzucasz ten plik czy pliki ale główny musi nazywać się index.html czy np. index.php, index.htm. Do wrzty na ftp wystarczy np. total commander ale jak pisałeś strone w jakims lepszym programie to zapewne tam jest opcja wrzuty na serwer.

jezeli chcesz aby strona byla indeksowana przez roboty sieciowe i widziana w wyszykiwarkach google itp. musisz miec dobrze napisane META.

reszte jak to robic mozesz pocztrac w necie.

Opublikowano

Dziękuję właśnie wrzucałem stronę na FTP (mam mozille i za pomocą FireFTP) i zatytułowałem index.html i nic, ale spróbuje jeszcze raz. Aha ponieważ strona ma więcej screenów jak tekstu to te screeny też muszę dać na FTP?

EDIT: Panowie działa dziękuję z całego serca na pewno przyda się początkującym tylko boje się co z moderatorami bo oni nie popierają no wiecie piratów.... A szkoda bo taka instrukcja dla biedniejszych rodzin by się przydała. Jeszcze raz dzięki, leci pomógł

Opublikowano

Jak widzicie w Hyde Parku nie ma pomógł, jak i ich liczników w profilu! nie wiem jaki to ma sens ale ten dział jest uznany za "Tematy ogólne, o życiu itp ;) Byle bez zbędnych emocji." :wink:

PS:pisałem razem z przedmówcami :) .

Opublikowano
W Hyde Parku nie ma funkcji pomógł. Pomogłem? ;-) :P:D

Nie :devil:

A plik wcale nie musi być zatytuowany index.html

Jeżeli chciał by wrzucić na serwer tylko coś co było by dla jego użytku a nie publicznego to nazywa go np. kazek.html

Wówczas link do wejścia w ten plik to www.nazwatwojejstrony.prv.pl/kazek.html

index.html jest rozpoznawany jako strona główna na serwerze.

Opublikowano
można to zrobić poprzez program Total Commander (dostępny za darmo) :) o to chodziło no nie??

Total commander nie jest dostępny za darmo.

jest dostępny na licencji shareware link do wikipedi.

free commander jest za darmo ale to już inny program.

Opublikowano

jak masz konto na republice to wejdz na strone:

ftp.republika.pl

podaj swoj login i haslo i pojawi ci sie cos w stylu otwartego folderu tam wklejasz zwyczajnie plik o nazwie "index.html" i wszystkie inne pliki (tj zdjecia itd.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.