Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymon_ Opublikowano 8 Marca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Cześć, przedstawiam Wam ukończony już jakiś czas temu model samolotu PZL 55. Wykonany z EPP, cięty ploterem termicznym, z dodatkowymi elementami drukowanymi 3D. Rozpiętość skrzydeł to 170cm, długość 140cm. Masa RTF ok. 2,5 kg. 3 punktowe chowane podwozie ze skrętnym kółkiem ogonowym. Klapy krokodylowe ze sklejki + balsa. Silnik Propdrive 42-48 650 KV Śmigło trzyłopatowe 15x7 Master Airscrew. Pakiet 4s 3,8Ah. Model przygotowywałem do filmu Zabytków Nieba. O historii tego prototypu można posłuchać tutaj. Pod koniec jest krótka prezentacja modelu. Tutaj mój film, w którym można szybko przejść przez kolejne etapy budowy: Wrzucam też kilka zdjęć. Zdjęciami i filmem z lotu podzielę się niedługo. Pozdrawiam 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Piękny samolot?, sam wycinasz elementu z epp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Brawo Szymon - super zrobiony model ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 W dniu 8.03.2022 o 22:05, pyton napisał: Piękny samolot?, sam wycinasz elementu z epp? Dzięki Tak, wycinam sam. Pokazałem fragment na filmie z budowy. W dniu 9.03.2022 o 11:16, mirolek napisał: Brawo Szymon - super zrobiony model ? ms Dziękuję Przesyłam zapowiedziany film z lotów. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi