Francka Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Znalazłem na thinverse super projekt slnika przyczepnego do modelu łódki. Polecam wszystkim którzy maja drukare 3d .części są super dopracowane . https://www.thingiverse.com/thing:5212312/files VID_20220225_171154.mp4 Panewki teflonowe i zalane smarem teflonowym . Test w wodzie . Konwertuj próbkę VID_20220311_170018.mp4 Pozostało mi zrobić testy wodne i jakąś łódkę. Silnik zrobiony przez kolegę Jana wyglada tak. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 28 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Pierwsza łódka z przyczepnym silnikem już pływa. VID-20220328-WA0005.mp4 Druga w przygotowaniu (ktos mi wstawił pilota z szybowca dlatego taki duży) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Fajnie wyszło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Bardzo ciekawe, ta rurka jest wałem ? bo nie bardzo rozumiem jak przekazywany jest napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 3 godziny temu, Marek_Spy napisał: Bardzo ciekawe, ta rurka jest wałem ? bo nie bardzo rozumiem jak przekazywany jest napęd Na poczatku jest link do plików a tam wszystko jest nawet instrukcja montażu . Zapomniałem łódka już opływana , silnik pracuje super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 A tak jak przypuszczałem wał jest wewnątrz rury, projekt super przyznam ja raczej nie zrobię z powodu braku materiałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 No i ten basen dla modeli super.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszjb Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Na poczatku jest link do plików a tam wszystko jest nawet instrukcja montażu . Zapomniałem łódka już opływana , silnik pracuje super. Z jakiego materiału jest sama łódka?Wysłane z mojego SM-A127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Łódkę drukowałem jako kopyto i zrobiłem z laminatu , nakładajac kilka warstw włókna szklanego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszjb Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 A jakby zrobić samą łodke z wydruku, nada się? Jestem zielony w temacie modeli pływających a chcialbym przyswoic temat. Ten patent z silnikiem wygląda ciekawie i przy niewielkim nakładzie mozna coś zbudować Wysłane z mojego SM-A127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Łódke możesz zrobić tradycyjnie , moja łódka była drukowana z 2 części . Tu masz przykład jak prosto zbudować kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi