szlak18 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam Mam platformę pod latawcem. Właśnie nieco trochę inny latak ale też RC-oczywiście platforma J. Trochę męczy mnie już robienie zdjęć na ślepo i chcę założyć podgląd. Jak najmniej skomplikowany. Ot zwykła kamerka i podgląd. Nie musi być doży-wystarczy 2 cale. Czy mógłbym prosić o jakieś propozycje zestawów. Kupiłem sobie także EG. NA razie będę się uczył latać (nie zawsze wieje wiatr) I może docelowo system nadawczy zainstalowałbym także w samolocie wraz z aparatem. Ale to za jakiś czas. Dobrze by było jednak nie wydawać 2 razy kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No prosze, kolejny EG w poblizu. Jesli chodzi o system transmisji to zdecydowanie lepiej kupic raz a dobrze. Zestaw z Rangevideo badz NGHobbies - mozesz to pozniej wlozyc na EG. edit. Ładnie Ci nasz Kopiec wyszedl Jakas galerie zrobionych zdjec z latawca moze posiadasz? Jaki to aparat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Cyfówka Sony 8mpx. Galerii jeszcze nie publikuje, bo wszystkie zdjęcia jakieś nie wykadrowane. Dlatego szukam kamery. Jak znajdę kamerę to coś pokaże publice. Co do EG to w końcu latałem. Góra Siewierska. 40 minut z pomocą wiatru. Strasznie drogie te zestawy. Poniżej 300 S nie da rady i jeszcze przesyłka. Nie wiem czy chcę latać na podstawie kamery. Chcę TYLKO mieć z grubsza podgląd na to na co patrzy kamera. Jakoś boję się lotów na 1-2 km w naszym zurbanizowanym terenie. Myślę, że do moich celów wystarczy coś naprawdę prostego do 200-300 m zasięgu. Czy naprawdę nie ma nic takiego? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Przepraszam za spam ale czy mógł byś się pochwalić latawcem i dać zdjęcie bo też chciałem wypróbować taki sposób fotografowania ale nie wiem jaki latawiec.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Da się to zrobić za sporo mniejsze pieniądze, wszystko kupione w kraju. Poczytaj tu: http://rc-cam.info/viewtopic.php?t=290 - kamera + obiektyw: 210 zł, - nadajnik + odbiornik 1,3 GHz: 300 zł, - video grabber do laptopa: 50 zł. W sumie 560 zł, a więc po dzisiejszym kursie około 160$. Myślę, że taki sprzęt w zupełności wystarczy do takiego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Odlicz kamere i obiektyw poniewaz mozesz uzyc wyjscia AV z aparatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No fakt, nie pomyślałem :idea:. Do tego jeszcze będziesz widział dokładnie to, co będzie na zdjęciu! Moim zdaniem rozwiązanie idealne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Pomysł z pobraniem sygnału z aparatu jest doskonały. Tyle że nie wiem jak to zrobić :?: Potem podłączyć bezpośrednio do nadajnika i czy da się równolegle z podglądem robić zdjęcia? Co do latawca to nie wiem w jakim dziale mógłbym to opisać by nie zaśmiecać forum Krótko Delta Conyne, Rokkaku i własna konstrukcja Parafoil (coś jak paralotnia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie wiem jaki to dokladnie aparat, jesli ma wyjscie AV to dostales wraz z aparatem kabelek do podlaczenia do telewizora, podlacz i sprawdz Podaj model aparatu jak mozesz. W zaleznosci od aparatu podczas gdy robisz zdjecie znika wizja na chwile - 1-3 sekundy. Niektorym chyba w ogole obraz nie znika - takowego nie posiadam wiec nie potwierdze. Gdy kupisz nadajnik/odbiornik bezprzewodowy bedzie to dzialalo na dokladnie takiej samej zasadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Rzeczywiście. Działa. Niezły bajer. Tyle że mam problem z umiejscowieniem gniazda w modelu DSC-W80/D. Nie da się tego zrobić dla tej ramk podtrzymującej, którą mam. Poza tym kabel jest dosyć ciężki. Musiałbym go skrócić bo waży 2x tyle co kamerka. I kosztuje prawie tyle samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 No fakt, tak po... giętego rozwiązania to jeszcze nie widziałem - jakaś wielka wtyczka z przełącznikiem i z tego wychodzi cały pęk przewodów. A kosztuje stówę :shock: Zawsze mówiłem, że Sony to niech walkmany robi, a nie aparaty foto :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ale akurat ten model aparatu nie jest taki zły :shock: Poszukam w temacie który zapodałeś. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.