Patryk Urban Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Witam Wielu z was zna mojego Wicherka jeszcze z tamtego forum tutaj link http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=5678 Tak wyglądał kiedyś: Po kraksie nie miałem potrzeby naprawiania go Jakoś nie miałem nawet ochoty. Podejrzewam że jeszcze by mi to zajęło około 2 godzin. Aktualnie wygląda tak: Właściwie to ja nim jeszcze nie polatałem. Za jakiś miesiąc przeprowadzam się do nowego domu w którym będę miał pół garażyku na modelowanie. Wtedy go dokończe. Narazie kadłub stoi na półce, skrzydła i reszta w szufladzie. Ale planuje kilka zmian. 1. Zakup żelazka modelarskiego oraz pokrycie z folii. 2. Nowe skrzydła z żeberkami z balsy - stare skrzydła są zrobione z nieażurowanej sklejki. 3. Zmniejszenie wzniosu oraz wykonanie lotek. 4. Danie mniejszego serwa na przepustnicę. 5. Zrobienie nowego steru wysokości - stary jest zwichrowany. To narazie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Nie wiem czy warto pokrywać skrzydła folia. Jezeli tego nie zrobiłes to zmien profil skrzydeł na clark y .Ja zrobiłbym(zrobiłem) inny statecznik pionowy.Też załuje ze zrobiłem zeberka ze sklejki:]Było przytym tyle roboty i szlifowania ehhhhhhh...:-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Ja też miałem pół "pralni" teraz mam ponad Elegancko modelik lata na tym co jest - tylko jest jeden warunek - musi byc wszystko DOKŁADNIE jak na planach - modelik sie sam prowadzi a do lotu nie trzeba mu wiele JA miałem poktyty papierem ale potem założyłem folie - WARTO Tylko te serwa wymień - ja miałem przy 25 - hs 81 Bedą też za daleko do tyłu - propnuje zbiornik paliwa dać w "kabinie" a pomiedzy 1 i 2 dać serwa - Ja tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.