robas69 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Czy ktoś z Kolegów lata/latał tym modelem w skali 1:5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Nikt z Was nie latał tym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Cześć, mam pytanie do osób mających ten model. Chciałem do spięcia płatow użyć sprężyny. Niestety wysokościowo rozciągnięta pomiędzy haczykami koliduje z półką w kadłubie i bowdenami steru wysokości. Czy samo naklejenie taśmy na styk kadłuba i płotów wystarczy by się się rozjechały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Może nie doświadczenia z Moswey'em od Zbyszka, jednak w wersji 5m jak i każdej innej makiecie taśma izolacyjna spokojnie daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Cześć. Dziękuję. Trochę się tego boję bo przecież połowa szerokości taśmy będzie klejona do folii pokrywającej płaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nie ma czego, jeszcze nie spotkałem i nie słyszałem o sytuacji by taśma puściła i płat zsuną się z bagnetu. Jedynym mankamentem tego rozwiązania może być odchodząca farba jeśli Oratex był malowany, w przypadku Oracoveru std, lub też barwionego Oratexu ten problem nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 17 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Wydaje mi się, że to kolor fabrycznie nadany folii. Taki kanarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi