Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, mam pytanie do osób mających ten model. Chciałem do spięcia płatow użyć sprężyny. Niestety wysokościowo rozciągnięta pomiędzy haczykami koliduje z półką w kadłubie i bowdenami steru wysokości. Czy samo naklejenie taśmy na styk kadłuba i płotów wystarczy by się się rozjechały?

Opublikowano

Może nie doświadczenia z Moswey'em od Zbyszka, jednak w wersji 5m jak i każdej innej makiecie taśma izolacyjna spokojnie daje radę.

Opublikowano

Cześć. Dziękuję. Trochę się tego boję bo przecież połowa szerokości taśmy będzie klejona do folii pokrywającej płaty.

Opublikowano

Nie ma czego, jeszcze nie spotkałem i nie słyszałem o sytuacji by taśma puściła i płat zsuną się z bagnetu. Jedynym mankamentem tego rozwiązania może być odchodząca farba jeśli Oratex był malowany, w przypadku Oracoveru std, lub też barwionego Oratexu ten problem nie występuje. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.