Skocz do zawartości

Gdzie kupić najtaniej Spectrum dx6i?

ANDERS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Zamierzam przestawić się na 2,4 Ghz i chcę w ciągu paru dni kupić sobie zestaw dx6i razem z odbiornikiem. Chcę kupić najtaniej, sprawdzałem na allegro - w ogóle nie ma. W sklepach internetowych: nastik.pl ma najtaniej - 739 zł - ale dla mnie to i tak trochę drogo. Ale jeśli nic nie znajdę to mówi się trudno: płacz i płać jak chce się mieć coś dobrego.

Może zna ktoś jakieś pewne zagraniczne źródło gdzie można ten zestaw kupić w cenie aby się opłacało to sprowadzać?

Opublikowano

heliguy.com - ale tez nie maja aktualnie na stanie. Warto sie jednak zarejestrowac i kliknac backorder. Jak bedzie dostawa to dostaniesz maila z powiadomieniem i masz 3 dni na kupno. Sklep w europie wiec zadnego cla ani vatu dodatkowego nie placisz, gwarancja jest i sklep sprawdzony.

Opublikowano

A może poczekać trochę na spadek kursów? Jak na razie, euro ~4.52 zł. A to chyba najwięcej przez ostatnie kilka lat.

EDIT. Sorki, tam jest funt. GBP~5,17 zł.

Opublikowano

Obawiam się, że jak dotrze do Europy (Polski) nowa partia tych radyjek, to ceny poszybują mocno w górę ( w końcu wszyscy zaopatrują się u Chińczyków za "dulary" a Washingtony były nie tak dawno po 2,20 a dzisiaj są po 3,68) :(

Albo trafisz coś w starej cenie, albo zakupy w HC

Opublikowano

www.fast-lad.co.uk

Tu masz najtaniej.

Sklep w Anglii, nie dostaniesz dodatkowych opłat.

Przesłka 15 Funtów standartowa, kurier 19,50 Funtów.

Tylko jeden problem, nie mają juz na stoku sprzętu, a jak koledzy wspomnieli wyżej kursy poszybowały.

Jak zapełnią stok ciekawe jaka będzie cena.

Opublikowano
www.fast-lad.co.uk

Tu masz najtaniej.

Sklep w Anglii, nie dostaniesz dodatkowych opłat.

Przesłka 15 Funtów standartowa, kurier 19,50 Funtów.

Tylko jeden problem, nie mają juz na stoku sprzętu, a jak koledzy wspomnieli wyżej kursy poszybowały.

Jak zapełnią stok ciekawe jaka będzie cena.

POLECAM ten sklep - właśnie załatwiam kuriera do Anglii aby wysłać moje DX6i w celu wymiany. Sklep i ludzie w nim pracujący nie olewają konsumenta i bez problemu odpowiadają na każdy e-mail.

Opublikowano
Dzień dobry!

Zamierzam przestawić się na 2,4 Ghz i chcę w ciągu paru dni kupić sobie zestaw dx6i razem z odbiornikiem. Chcę kupić najtaniej, sprawdzałem na allegro - w ogóle nie ma. W sklepach internetowych: nastik.pl ma najtaniej - 739 zł - ale dla mnie to i tak trochę drogo. Ale jeśli nic nie znajdę to mówi się trudno: płacz i płać jak chce się mieć coś dobrego.

Może zna ktoś jakieś pewne zagraniczne źródło gdzie można ten zestaw kupić w cenie aby się opłacało to sprowadzać?

Zanim podejmiesz decyzję z zakupem poczytaj posty ile jest uwag na temat tych aparatur.

Ja również chciałem ją kupić ale zmieniłem zdanie i za te pieniądze kupiłem Sanwę RDS 8000.

Czy zrobiłem dobrze tego nie wiem , okaże się za pare miesięcy. Jak na razie działa bez zarzutów i jakiś niespodzianek.

Opublikowano

Do tej sanwy to ja sie jeszcze nie spotkalem z dodatkowymi odbiornikami. Posiadasz jakas informacje na ten temat? Gdzie i za ile?

Opublikowano

Teraz to już całkiem zgłupiałem. Na forach mówią żeby kupować dx6i bo ma dsm2. Na innych znowu forach że jakieś felerne partie (sprawdzając pod klapką od baterii) mają problemy z trymerami - samoczynnie się przesuwają. Tutaj znowu sanwa rds 8000, sprawdziłem: nadawanie w jakimś paśmie FHSS (nie wiem co to) i na dodatek opis że preferowny do modeli śmigłowców. Inni znowu odradzają apki FM i AM bo zakłócenia...

Zróbmy tak: macie w kieszeni około 750 zł i zamierzacie kupić dobrą aparaturę z odbiornikiem (serwa niekonieczne) do latania akrobatem. Co byście kupili?

Opublikowano
Do tej sanwy to ja sie jeszcze nie spotkalem z dodatkowymi odbiornikami. Posiadasz jakas informacje na ten temat? Gdzie i za ile?

Dodatkowy odbiornik kupiłem w OL-PEN model za 296 zł 8 kanałów.

Opublikowano

To też niezły pomysł zakładając, że kupisz w komplecie z odbiornikiem i nie będziesz miał w planie zkupu większej ilości odbiorników Futaby, które są bardzo drogie.

W tym dziale znajdziesz wiele pozytywnych opini na temat DX6i. Po ilości postów można się domyślać, że bardzo wiele osób zdecydowało się na Spektrum. Ten wątek się troszkę wyofftopował.

Edit: pisaliśmy w tym samym czasie Diem

Opublikowano
A co myślicie o futabie ff-6? Cena stosunkowo niska tylko nie wiem jaki to ma zasięg...

Ja posiadam, a raczej posiadalem poniewaz jutro sprzedaje. Przeskoczylem na wyzszy model. Jedyna wada jaka posiada futaba to dodatkowe odbiorniki ktore kosztuja 100$. Po za tym bardzo dobrze wykonana, swietnie sprawujaca sie aparatura, zasieg kilka kilometrow - o ile tyle komus potrzeba.

Opublikowano

moje spektrum kupowałem w US w donaldshobby, co ma ten pozytyw że moc wyjściowa 100mW.

Spektrum ma bardzo duży plus w postaci całkiem rozsądnych cenowo odbiorników, a parkflyerowe są w ogóle tanie. Jeśli zamierzasz latać spaliniakami, to możesz pomyśleć o DX7 sprzedawanym w zestawie z 4 cyfrowymi serwami i pakietami do nadajnika i odbiornika.

Jedynym minusem to brak "throtlle cut" czyli wyłączania silnika jednym wyłącznikiem (można to co prawda zmiksować , ale to nie to samo) oraz trochę niewywazona obudowa, jeśli przypiąć na pasek- trzeba nabyć specjalny łącznik do paska, żeby zawiesić w środku ciężkości.

Opublikowano

Nie nie. Ja zamierzam latać na elektrykach. Nie znam się na spalinowych (w ogóle nie posiadam samochodu - nawet nie wiem jak jest zbudowany silnik oraz na jakiej zasadzie działa) a z elektrycznymi miałem już do czynienia od małego (rozbierałem magnetofony w radiach :)) I w ogóle cichsze są, od razu palą i zero problemów przy niskich temperaturach (nawet korzyść bo chłodzenie lepsze :P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.