VJ_Adams Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Co myślicie o założeniu kanału IRC lub czatu związanego z naszym forum. Mógłbym się tym zając. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja juz dawno to proponowałem, żeby zamiast shoutboxa, albo jako nowość, wprowadzić kanal ircowy. Jest piękny skrypt działający pod przeglądarką, który pozwala w czasie rzeczywistym rozmawiać na ircu. Sam korzystam z niego na swoim forum. Popieram ideę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 No właśnie, ciekawe co inny powiedzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Na forum jest przecież czat. Ile osób tam siedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 byłem 3x byłem sam...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Komfort korzystania z czatu jest wątpliwy w stosunku do korzystania z IRCa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie wiem gdzie podziały się posty kolegów, którzy ten pokój założyli na IRCu... Ale czuję że nic dobrego się z nimi nie stało. Gdyby ktoś nie chciał instalować mIRCa czy innego programu, to tuta można ircować przez przegądarkę: http://downfall.pl/irc/ Odrazu po uruchomieniu stony zostajemy przeniesieni na kanał PFMRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Nikt się nie zainteresował a więc : Założyłem kanał na IRC. Wszystkich zapraszam tych kórzy mają już skonfigurowanrgo mirca proszę wpisać /server irc.swiftirc.net a potem /join #PFMRC. Kanał stoi całą dobę. Stąd sciągamy MIRC'a Po sciągnięciu instalujemy. 1.Klikamy Continue (pisze, że wersja trial na 30 dni ale po 30 dniach nadal możemy klikać ok ) 2.Znów klikamy ok. 3.W pierwszym oknie ustawień uzupełniamy dane (bez polskich znaków, email nie potrzebny) 4.Przechodzimy do zakładki Servers i wybieramy SwiftIRC Random server. 5.Po skończeniu klikamy OK. Następnie klikamy w ikonke Connect zaznaczoną na screenie poniżej. W puste pole wpisujemy #PFMRC i klikamy Join. Wszystko. Zapraszam lepiej pisać głupoty na IRCU niż na SB lub forum. :roll: Jednego moderatora już mamy czekamy na więcej a tu screen ze mirc juz funkcjonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Chciałem tylko powiedzieć ze nie jestem osobą : pewnie założyłes tego Irca zeby admina mieć tylko załozyłem to po to aby można było sobie troche pospamowac bez zaobwiązań powklejać linki kompletnie nie związane z modelarstwem coś jak For Fun Kanał administratorem będę dotąd dopóki nie przekaże tej rangi komuś kto bedzie miał chwilke aby wejść i nas pokikować - po tym zostanę zwykłym userem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Kilka dni minęło a kanał dalej działa :mrgreen: Sukces? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Determinacja już nawet mirca na telefon mozna zainstalowac Kanał działa i bedzie działać, ciagle bije rekordy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Chłopaki, niektórzy się pytają jak wejść na nasz kanał bez instalacji programu. Więc tak: Wchodziły na stronę http://www.mibbit.com/chat/ W okienku IRC wybieramy SwiftIRC webirc W okienku Nick wpisujemy swój nick z forum. W okienku Channel(s) wpisujemy #PFMRC Wszystko zatwierdzamy przyciskiem Go Gotowe Jeśli komuś nie będzie działać wystarczy zainstalować JAVE Link do Javy: http://java.com/pl/download/ Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam na nasz kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Minęło ponad 30 dni od założenia kanału a on nadal funkcjonuje i zawsze ktoś na nim jest Trial Mirca trwa właśnie 30 dni lecz nadal można go używać w 100% klikając Continue. Tyle zapraszamy wszystkich użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.