VJ_Adams Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Co myślicie o założeniu kanału IRC lub czatu związanego z naszym forum. Mógłbym się tym zając. Pozdrawiam Adam
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja juz dawno to proponowałem, żeby zamiast shoutboxa, albo jako nowość, wprowadzić kanal ircowy. Jest piękny skrypt działający pod przeglądarką, który pozwala w czasie rzeczywistym rozmawiać na ircu. Sam korzystam z niego na swoim forum. Popieram ideę.
VJ_Adams Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Opublikowano 8 Lutego 2009 No właśnie, ciekawe co inny powiedzą...
rabbitlkr Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Na forum jest przecież czat. Ile osób tam siedzi?
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Komfort korzystania z czatu jest wątpliwy w stosunku do korzystania z IRCa
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie wiem gdzie podziały się posty kolegów, którzy ten pokój założyli na IRCu... Ale czuję że nic dobrego się z nimi nie stało. Gdyby ktoś nie chciał instalować mIRCa czy innego programu, to tuta można ircować przez przegądarkę: http://downfall.pl/irc/ Odrazu po uruchomieniu stony zostajemy przeniesieni na kanał PFMRC
Paweł R Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Nikt się nie zainteresował a więc : Założyłem kanał na IRC. Wszystkich zapraszam tych kórzy mają już skonfigurowanrgo mirca proszę wpisać /server irc.swiftirc.net a potem /join #PFMRC. Kanał stoi całą dobę. Stąd sciągamy MIRC'a Po sciągnięciu instalujemy. 1.Klikamy Continue (pisze, że wersja trial na 30 dni ale po 30 dniach nadal możemy klikać ok ) 2.Znów klikamy ok. 3.W pierwszym oknie ustawień uzupełniamy dane (bez polskich znaków, email nie potrzebny) 4.Przechodzimy do zakładki Servers i wybieramy SwiftIRC Random server. 5.Po skończeniu klikamy OK. Następnie klikamy w ikonke Connect zaznaczoną na screenie poniżej. W puste pole wpisujemy #PFMRC i klikamy Join. Wszystko. Zapraszam lepiej pisać głupoty na IRCU niż na SB lub forum. :roll: Jednego moderatora już mamy czekamy na więcej a tu screen ze mirc juz funkcjonuje
Paweł R Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Chciałem tylko powiedzieć ze nie jestem osobą : pewnie założyłes tego Irca zeby admina mieć tylko załozyłem to po to aby można było sobie troche pospamowac bez zaobwiązań powklejać linki kompletnie nie związane z modelarstwem coś jak For Fun Kanał administratorem będę dotąd dopóki nie przekaże tej rangi komuś kto bedzie miał chwilke aby wejść i nas pokikować - po tym zostanę zwykłym userem.
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Kilka dni minęło a kanał dalej działa :mrgreen: Sukces?
Paweł R Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Determinacja już nawet mirca na telefon mozna zainstalowac Kanał działa i bedzie działać, ciagle bije rekordy
VJ_Adams Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 Chłopaki, niektórzy się pytają jak wejść na nasz kanał bez instalacji programu. Więc tak: Wchodziły na stronę http://www.mibbit.com/chat/ W okienku IRC wybieramy SwiftIRC webirc W okienku Nick wpisujemy swój nick z forum. W okienku Channel(s) wpisujemy #PFMRC Wszystko zatwierdzamy przyciskiem Go Gotowe Jeśli komuś nie będzie działać wystarczy zainstalować JAVE Link do Javy: http://java.com/pl/download/ Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam na nasz kanał.
Paweł R Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Minęło ponad 30 dni od założenia kanału a on nadal funkcjonuje i zawsze ktoś na nim jest Trial Mirca trwa właśnie 30 dni lecz nadal można go używać w 100% klikając Continue. Tyle zapraszamy wszystkich użytkowników.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.