Skocz do zawartości

Kanał Irc

VJ_Adams

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Opublikowano

Ja juz dawno to proponowałem, żeby zamiast shoutboxa, albo jako nowość, wprowadzić kanal ircowy. Jest piękny skrypt działający pod przeglądarką, który pozwala w czasie rzeczywistym rozmawiać na ircu. Sam korzystam z niego na swoim forum.

Popieram ideę.

Gość Anonymous
Opublikowano

Komfort korzystania z czatu jest wątpliwy w stosunku do korzystania z IRCa

Gość Anonymous
Opublikowano

Nie wiem gdzie podziały się posty kolegów, którzy ten pokój założyli na IRCu... Ale czuję że nic dobrego się z nimi nie stało.

Gdyby ktoś nie chciał instalować mIRCa czy innego programu, to tuta można ircować przez przegądarkę:

http://downfall.pl/irc/

Odrazu po uruchomieniu stony zostajemy przeniesieni na kanał PFMRC

Opublikowano

Nikt się nie zainteresował a więc : Założyłem kanał na IRC. Wszystkich zapraszam tych kórzy mają już skonfigurowanrgo mirca proszę wpisać /server irc.swiftirc.net a potem /join #PFMRC. Kanał stoi całą dobę.

Stąd sciągamy MIRC'a

Po sciągnięciu instalujemy.

1.Klikamy Continue (pisze, że wersja trial na 30 dni ale po 30 dniach nadal możemy klikać ok ;))

42805101rr7.png

2.Znów klikamy ok.

34995832gt7.png

3.W pierwszym oknie ustawień uzupełniamy dane (bez polskich znaków, email nie potrzebny)

60435946xm5.png

4.Przechodzimy do zakładki Servers i wybieramy SwiftIRC Random server.

88330891bj8.png

5.Po skończeniu klikamy OK. Następnie klikamy w ikonke Connect zaznaczoną na screenie poniżej. W puste pole wpisujemy #PFMRC i klikamy Join.

10569607wn0.png

Wszystko.

Zapraszam lepiej pisać głupoty na IRCU niż na SB lub forum. :roll:

Jednego moderatora już mamy :) czekamy na więcej a tu screen ze mirc juz funkcjonuje :)

beztytuurv4.png

Opublikowano

Chciałem tylko powiedzieć ze nie jestem osobą :

pewnie założyłes tego Irca zeby admina mieć
tylko załozyłem to po to aby można było sobie troche pospamowac bez zaobwiązań powklejać linki kompletnie nie związane z modelarstwem coś jak For Fun Kanał administratorem będę dotąd dopóki nie przekaże tej rangi komuś kto bedzie miał chwilke aby wejść i nas pokikować - po tym zostanę zwykłym userem.
Opublikowano

Chłopaki, niektórzy się pytają jak wejść na nasz kanał bez instalacji programu.

Więc tak: Wchodziły na stronę http://www.mibbit.com/chat/

W okienku IRC wybieramy SwiftIRC webirc

W okienku Nick wpisujemy swój nick z forum.

W okienku Channel(s) wpisujemy #PFMRC

Wszystko zatwierdzamy przyciskiem Go

Gotowe :D

Jeśli komuś nie będzie działać wystarczy zainstalować JAVE

Link do Javy: http://java.com/pl/download/

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam na nasz kanał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Minęło ponad 30 dni od założenia kanału a on nadal funkcjonuje i zawsze ktoś na nim jest :D Trial Mirca trwa właśnie 30 dni lecz nadal można go używać w 100%

klikając Continue. Tyle zapraszamy wszystkich użytkowników. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.