Misieek31 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam Mam na imię Michał. Modelarstwem interesuję się od dziecka.Jako 10-letni chłopak uczęszczałem do modelarni gdzie tam w tych latach zaczynało się od szybowców Jaskółka.Po jakimś czasie przestałem ze względu na ograniczenia techniczne.Znudziło mnie puszczanie z ręki szybowca który latał przez kilkadziesiąt sekund a model na uwięzi (w tamtych czasach rarytas)potrzeba było nie lada funduszy których 10-letni chłopak nie miał. Za modelarstwo RC zabrałem się od 4 lat gdzie już jako pracujący stać mnie było na sprzęt, nie wspomnę o wyrozumiałości mojej małżonki która nazwała mnie dorosłym dzieciakiem Jako sprzęt służy mi jak na razie Hitec Laser4 + modulator Zbiga (poluje na coś nowego) 4 szt silniki elektryczne 3f ,regulator 30A,4 szt serwa mini oraz 3 pakiety Li-pol. Dotychczas zbudowałem kilka modeli z pianki pod panele zwanej na Forum jako Depron zielony .Fajny materiał dla początkującego. W tej chwili chcę przejść na większe modele z silnikiem żarowym. Nie interesują mnie w ogóle modele kupione w sklepie, ja muszę wszystko wyciąć, pomyśleć i posklejać sam, na tym zresztą modelarstwo polega Prawda? Dobra kończę zanudzać. Jestem otwarty na wszelkie dyskusje oraz znajomości. Pozdrawiam Michał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.