Dylek Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam Po dzisiejszym lataniu wystąpił problem przy ładowaniu pakietu . Pakiet Dualsky 1300mAh 16C 3S1P 11.1V Ładowarka SHARK 10 v.2.0 Posiadam taki balanser : http://www.nastik.pl/balanser-pakietow-p-421.html Gdy podłączam pakiet do balansera i właczam ładowanie wyskakuje mi bład "low voltage" W instrukcji ładowarki przeczytałem ze bład ten występuje gdy ustawimy zły program ładowania lipo . Czy stało się coś z pakietem czy może z ładowarka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 może za bardzo rozładowałeś pakiet i ładowarka nie wykrywa dobrze liczby ogniw? też mi się czasem tak zdarza jak do końca "gazuje" jeśli o to chodzi to ja robię tak, że włączam pakiet na innym programie np. NiCd żeby osiągnął te swoje 3V/cell (czyli u Ciebie 9V) i potem włączam już program Li-pol ale znawcą ładowarek i balanserów nie jestem, więc to tylko moje domysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam, też tak mi się zdarzyło kiedyś więc podłączyłem pakiet do ładowania tyle że bez balansera na około 15-20min. Póżniej już z balanserem i wszystko było w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Bateria przeleżała cała noc i dzisiaj rano bez problemu podłaczyłem ją do ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.