MironRC Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Kupiłem model z silnikiem 12,5 ccm Profi producent H.HORNLEIN z tym ze nie ma przy nim gaźnika, nie wiem czy w ogóle dobrze umieściłem temat (być może jest to 2 takt). Podobno pasuje do niego gaźnik od Webry 61, koledzy czy wiecie coś na ten temat? niestety na razie innego zdjęcia nie mam : :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 ALe to zmierz jaka jest średnica otworu na gaźnik i dobierz jakiś nowy najlpeiej od osmaxa. Na allegro jest gaźnik dynamixa od webry może jeszcze znajdziesz ta aukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item547308689_kompletny_gaznik_dynamix_master_warto_bo_od_1_zl.html to ta aukcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Ten gaźnik z aukcji nie jest taki do końca kompletny.Nie ma iglicy do regulacji ilości paliwa. Można go użyć ale trzeba będzie dokupić i zamontować z tyłu na karterze regulację ilości paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 zrobiłbym to ale to jeszcze nie ten poziom, jeżeli chodzi o silniki spalinowe:) Koszt nowego gaźnika to ok 140 zł, a kryzys gospodarczy dotknął także mnie :)Wiec muszę zmierzyć średnice otworu na gaźnik i szukać, spróbuje na Giełdzie [K] może ktoś ma, taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Nowy gaźnik np. od MVVS tyle nie kosztuje a też będzie działał jeżeli będzie tam pasował. Tylna regulacja to ok.40zł http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=p_95&iPage=3 Jeżeli oczywiście ceny są aktualne a nie z czasów gdy dolar był po 2 zł. Czy warto w ten silnik inwestować? Wygląda na trochę używanego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Tylna regulacja to ok.40zł Darek, do tego gaźnika trzeba jeszcze iglice czy to już komplet? Czy warto w ten silnik inwestować? podobno ten silnik ma dobra kompresje, tak mi powiedział kolega, z reszta sam mogłem to stwierdzić: wkręcając świecę wałem praktycznie nie można przekręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Możesz kupić gaźnik od MVVS-a i jest on kompletny. Ta tylna regulacja to do tego gaźnika z aukcji jeżeli się na niego zdecydujesz. Nie jestem na 100% pewien ale chyba widziałem taki silnik u kolegi właśnie z gaźnikiem od MVVS-a. Obojętnie co będziesz kupował warto sprawdzić jakie średnice mają te gaźniki i jak będą pasowały do Twojego silnika.Może będą potrzebne kolejne przeróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Darek, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie świecy jaka mogę zastosować do silnika ze zdjęcia powyżej? czy do o.s engines może być? jak myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Może być,chyba nr.8 a gaźnik już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 mam gaźnik, na opakowaniu napisane jest A3, (na odwrocie do silników: 25FX, 32SX, 10-46LA, do silników mniejszych niż .32 pojemności i 40/46LA) to dokładnie ta: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=482 jutro będzie próba EDIT: jak uruchomię to zdam relacje dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 To trochę za mały ten gaźnik no ale do uruchomienia wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Silnik odpalił chodzi bardzo ładnie, już po kilku minutach zapalił od palca. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Panowie jak myślicie jakie śmigło byłoby odpowiednie do tego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.