Pjoter92 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Witajcie! Kompletuję właśnie swój pierwszy zdalny zestaw (elektroszybowiec z epp) i aparaturka. Wpadły mi w oko dwie ciekawe aparaturki: 1. Nowa FlySky FS-T6 z odbiornikiem za 240PLN. 2. Używana Radiolink AT9 z odbiornikiem za 250PLN. Panowie i Panie którą byście polecili? Którą wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Nowy Flysky.... Bez komentarza....a może drobny - tanie odbiorniki, niezawodność... Sam nim latałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjoter92 Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Czyli mnie utwierdziłeś w wyborze FS-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Jeżeli Flysky to z protokołem AFHDSA2. Protokół bez 2 na końcu ma słaby link. Do pierwszych kroków fs-i6 to niezła tania aparatura z tanimi odbiornikami z telemetrią. Jedyny mankament to brak większej ilości mixów - do podstawowych latadeł wystarczy, ale szybowiec z pełną mechaniką skrzydła na 4 serwach i baterflajem to na tym nie pójdzie. Radiolinka nie znam. Jak jesteś pewien że wchodzisz w to hobby to polecam popytać kolegów z lotniska lub forum i kupić coś na czym będzie więcej miksów. Mi osobiście brak funkcji w fsi6 zaczął dokuczać w drugim sezonie jak chciałem się przesiąść na szybowiec z klapami. Teraz używam starej fsi6 jako apki ucznia jak latam z dziećmi. Funcuba na tej apce u nas na lotnisku oblatują z powodzeniem i widowiskowo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjoter92 Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Flysky zamówiona:) Co prawda protokół bez 2 na końcu ale myślę że 240ziko za nówkę z odbiornikiem to dobra cena, a jak złapię faktycznie bakcyla na całego i będę miał już mocniejszy budżet to zainwestuję w coś konkretnego a na tej nie stracę myślę. Na początek myślę wystarczy:) Teraz już tylko czekam aż przyjdzie model i aparatura i do dzieła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi