Skocz do zawartości

Zaglądanie zakonnikom do okna...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie wręcz przeciwnie. Jak już pisałem na RC-CAM.INFO braciszkowie są bardzo zadowoleni, podsyłam im zawsze wszystkie filmy i zdjęcia z klasztorem. A pewnego razu z podziękowaniem napisał do mnie nawet sam opat :shock:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo fajne filmy. Mam pytanie. Czy przy lądowaniu używasz zamontowanej kamery, czy tuż nad Ziemią przejmujesz już kontrolę nad samolotem wzrokowo, że tak powiem? :) Bo chyba trudno wylądować używając samej kamery bez OSD i utrzymać poziom, wyczuć wysokość itp?

A jak to jest z zakłóceniami, jeśli FPV używa 2.4GHz i aparatura RC? Zakłóca się to?

Opublikowano
A jak to jest z zakłóceniami, jeśli FPV używa 2.4GHz i aparatura RC? Zakłóca się to?
To dosc banalne pytanie.W dziale rc-cam jest kilka tematow gdzie znajduje sie odpowiedz.Nie spodziewaj sie szybkiej odpowiedzi , bo to jedno z retorycznych pytan.Ale ze to pierwszy raz to 8) niech tam.Beda sie zaklocac,przynajmniej w zalozeniach.
Opublikowano
Bo chyba trudno wylądować używając samej kamery bez OSD i utrzymać poziom, wyczuć wysokość itp?

Lądowanie w goglach to banalna sprawa, nie trzeba miec zadnego OSD. Prędkość i wysokość wyczuwasz tak jak grajac w strzelanki 3d na kompie.

Co do latania 2.4/2.4 to tak jak Peter pisze... nawet jak nie bedzie zaklocen na torze video to lepiej sobie darowac bo mozesz szybko spasc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.