Colin Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 Witam buduje sobie model TS-11 iskry i tak do mnie dotarło że muszę jakoś zasilić 13 serw w tym 3 mechanizmy podwozia oczywiście wszystko elektryczne i wątpię żeby jedno esc z BEC 5V/5A dało radę a na odbiorniku nie mam już wolnych portów na dodatkowy BEC. Widziałem na youtube coś takiego jak central box od jeti ale, cóż cena jest dosyć duża i stąd też moje pytanie czy są jakieś tańsze odpowiedniki takiego central box'a na jakieś 16 kanałów? (max 16 kanałów) (Dodam tylko że nigdy nie musiałem się martwić zasilaniem serw i jest to mój pierwszy taki model z taką ilością serw)
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Opublikowano 23 Lipca 2022 Trochę poszperałem i znalazłem na internecie FrSky Redundancy Bus 20 wydaje mi się być dosyć dobrą opcją jednak nigdzie nie jest dostępny więc może ktoś chciałby go odsprzedać?
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Opublikowano 23 Lipca 2022 Zewnętrzny UBEC na 10A np. https://rcforever.pl/product-pol-3229-HobbyWing-UBEC-10A-2-6S-LiPo.html
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Opublikowano 23 Lipca 2022 Tylko że z tego co wiem UBEC podpina się do odbiornika a na odbiorniku nie mam wolnych portów chyba że jestem w błędzie i nie trzeba go podłączyć do odbiornika.
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Opublikowano 23 Lipca 2022 Kable do odbiornika spinasz na kablu "Y" (wypinając "+" z regulatora) a kable zasilające np. równolegle do pakietu lub dwa osobne pakiety. Coś w ten deseń: To jest oczywiście jeden ze sposobów.
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Opublikowano 23 Lipca 2022 Okej dziękuje tylko czy muszę wypinać + z esc skoro ono też dostarcza zasilanie? Czy takie połączenie zasilania z esc i UBEC spowodowało by jakieś zwarcie ?
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Opublikowano 23 Lipca 2022 Szkoły są dwie ale ja robię tak, że wypinam plus z regulatora.
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Opublikowano 23 Lipca 2022 Czyli można ale nie trzeba tego + wyciągać jednak zawsze warto słuchać rad więc dziękuje bardzo ?
Rekomendowane odpowiedzi