Colin Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Witam buduje sobie model TS-11 iskry i tak do mnie dotarło że muszę jakoś zasilić 13 serw w tym 3 mechanizmy podwozia oczywiście wszystko elektryczne i wątpię żeby jedno esc z BEC 5V/5A dało radę a na odbiorniku nie mam już wolnych portów na dodatkowy BEC. Widziałem na youtube coś takiego jak central box od jeti ale, cóż cena jest dosyć duża i stąd też moje pytanie czy są jakieś tańsze odpowiedniki takiego central box'a na jakieś 16 kanałów? (max 16 kanałów) (Dodam tylko że nigdy nie musiałem się martwić zasilaniem serw i jest to mój pierwszy taki model z taką ilością serw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Trochę poszperałem i znalazłem na internecie FrSky Redundancy Bus 20 wydaje mi się być dosyć dobrą opcją jednak nigdzie nie jest dostępny więc może ktoś chciałby go odsprzedać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Zewnętrzny UBEC na 10A np. https://rcforever.pl/product-pol-3229-HobbyWing-UBEC-10A-2-6S-LiPo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Tylko że z tego co wiem UBEC podpina się do odbiornika a na odbiorniku nie mam wolnych portów chyba że jestem w błędzie i nie trzeba go podłączyć do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Kable do odbiornika spinasz na kablu "Y" (wypinając "+" z regulatora) a kable zasilające np. równolegle do pakietu lub dwa osobne pakiety. Coś w ten deseń: To jest oczywiście jeden ze sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Okej dziękuje tylko czy muszę wypinać + z esc skoro ono też dostarcza zasilanie? Czy takie połączenie zasilania z esc i UBEC spowodowało by jakieś zwarcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Szkoły są dwie ale ja robię tak, że wypinam plus z regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Czyli można ale nie trzeba tego + wyciągać jednak zawsze warto słuchać rad więc dziękuje bardzo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi