fredzio Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam szanowne grono kolegów bardzo serdecznie. Jako, że pogoda coraz bardziej lotna, tylko czasu brakuje na wyjazdy na lotnisko poszukuję planów modelu do polatania "pod domem". Preferowalnie Shock-flier i koniecznie do samodzielnej budowy. Po przeglądzie zasobów znalazłem w modelarni: -AXi 2212/34 SILVER -kilka HXT900 -kilka śmigieł do elektryką w różnych rozmairach - ładne kilka lipoli: 2s460. 2s800, 3s1000, 2s1700,3s1700, 3s2200 -trochę depronu, balsy węgla i innych materiałów Wydaje się możliwe z tego sklecić coś akro-podobnego do polatania na pobliskim boisku. Zna ktoś jakieś plany depronowców na Dwór pod taki sprzęcik? Mi się jedynie udało znaleźć modele halowe pod lżejszy sprzęt i niezdatne do latania przy wietrze albo wynalazki z epp, a mi się właśnie zamarzył jakiś SHOCK... Z góry dziękuję za wskazówki i linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 ja polecam trolla albo tensora plany mogę wysłać na @ PS. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=550372 tu jest dużo fajnych planów może któryś się przyda http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=269895 tensor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 No te strony są mi dobrze znane, ale to wszystko halowce z mikrusim wyposażeniem... Mój Axi sam waży 60g, do tego jakieś 30-38g serwa, 15g regiel... W sumie wychodzi na to, że same bebechy ważą jakieś 250-300g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 to może extra 300?? łatwa w budowie i można wyskalować tak jak sie podoba fantastic http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7316 albo edge http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8863 więcej nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuGuSiK23 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Proponuje Extre 330s z 3dbatix.com. Model dość duży, do tego silnika powinien być w sam raz. Plany są tutaj: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=892655 Pozdrawiam Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzjeson Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Diablo 3D To samo co Extra 330s. Przy lekkim wiaterku tez spokojnie mozna tym polatac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 No i za to macie cukierka - dokładnie czegoś takiego szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 latam extra z 3dbatix własnie z axi 2212/34 Silver . Do tego APC SF 11x4,7 . silnik wprost wymarzony do tego modelu Silnik zapewnia wystarczający zapas mocy do latania 3D:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Diablo 3D To samo co Extra 330s. Przy lekkim wiaterku tez spokojnie mozna tym polatac. Podpisze się pod słowami Dzejsona, z tą różnicą że zamieniłbym mały wiatr na nawet taki całkiem spory. Koniecznie trzeba jednak wzmocnić sztywność ogona prętami węglowymi, bo przy swojej wielkości i masie przy ciasnych akrobacjach ma tendencję do "zostawania w tyle". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzjeson Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Racja. Ogonek jest bardzo wiotki. Trzeba koniecznie wzmocnic,u mnie jeszcze za slabe te wzmocnienia. A wracajac jeszcze do wiaterku. Jak pisze Marcin vel. "Mars_2000 mozna nim latac w wietrzne dni,ale dla mnie to sie torche mija z celem. Zawisow sie nie porobi Ale zaspokojic glod mozna. W dziale z filmami jest moj filmik z lotow wlasnie przy silniejszym wietrze,mozesz zobaczyc jak to wyglada. Pozdrawiam i udanych lotow w weekend zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A co powiecie o foamy3d ze stajni 3dbatix w planach są 2 rurki węglowe w skrzydle i 1 przez całą długość kadłuba. Z innej beczki - wie ktoś gdzie można kupić piastę tylną do axi 2212? W modele,sklep.pl mają, ale za absurdalne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A np TU ... w sumie tu też za bajkowo z ceną nie jest, ale w końcu to AXI, musi trochę kosztować xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.