mtk Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 w niektórych przypadkach tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 NIE - żadnego programu - wejdz na www.paypal.pl - tam wszystko wytłumaczone I jeszcze jedno - PAYPAL to sposób PŁATNOŚCI a nie sposób zakupu. Kupujesz np. na ebay'u a płacisz "poprzez" PAYPAL ps. mtk - w jakich to przypadkach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 np przedłużenie licencji lub wykupienie jej na dany program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 mtk - o czym TY piszesz ? Jeżeli o PAYPALu to piszesz bzdury a jeżeli o czymś INNYM to sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Czy program się ściąga z internetu i zakupuje licencję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie bardzo wiem jak się dokonuje zakupu przez paypal... Czy program się ściąga z internetu i zakupuje licencję? --------- w niektórych przypadkach tak. --------- np przedłużenie licencji lub wykupienie jej na dany program --------- Czy program się ściąga z internetu i zakupuje licencję? mtk: To może mi ( nam ) powiesz JAKI program ściąga się z INTERNETU do obsługi PAYPALA i jaką LICENCJĘ się "zakupuje" by używać PAYPALA ? Bo chyba o to pytał DAREK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Za dużo pytań zadałem na raz. Mój przedmówca pisał o zakupie programu i płaceniu przez paypal. Dzięki za namiary - najpierw poczytam sobie o paypalu a potem zastanowię jak kupić ten program symulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekos Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Sprawa jest prosta. Wchodzisz na strone www.paypal.pl zakładasz tam swoje konto i oczywiście potwierdzasz przez email. (podobnie do konta bankowego). Następnie przelewasz pieniążki z konta osobistego na konta paypal i możesz płacić na stronach/sklepach/aukcjach, które udostępniają ten sposób płatności. Mówiąc wprost tam gdzie wymagane są płatności w walutach innych niż złoty polski. Nie ściąga się żadnego programu ani nic w tym rodzaju... Mtk coś namieszał.... Co do Clear View rc - ściągasz ze strony producenta wersje demo, która jest ograniczona czasowo i "możliwościowo" do momentu kiedy nie zapłacisz i nie pozyskasz dzięki transakcji seriala (czyt. licencji) Jak zapłacisz i dostaniesz serial to zwyczajnie rejestrujesz i demo utwiera swoje przestworza w pełnym wymiarze Ot cała sztuka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 buwi777 Myślę, że mtk napisał poprawnie. Nigdzie nie było powiedziane, ze się ściaga z internetu jakiś program do obsługi PayPal`a. W dzisiejszych czasach wiele programów (szczególnie kupowanych przez internet, ale też nie zawsze) kupuje się metodą ściagniecia instalatora programu z internetu (inaczej nie sprzedają). Następnie za pośrednictwem PayPal wnosi się opłatę za licencję na konto dystrybutora programu, a ten prześle pocztą pocztową lub pocztą elektroniczną kody konieczne do uruchomienia (bądź aktywacji) programu. Nawet kupując w "normalnym" sklepie mozemy otrzymać kolorowe pudełko (żeby było widać, ze coś kupiliśmy), książkę z instrukcją, certfikat z kodami licencji ale bez płyty z instalatorem. Płyta ze względu na długi okres "produkcji i dystrybucji" nie zapewnia najnowszej, aktualnej, poprawionej wersji. Program najnowszy ściągamy wówczas ze strony producenta (też niekoniecznie, może być tzw. przez niektórych "pirat"), z internetu. Znam wiele programów w ten sposób dystybuowanych, nie tylko wspomniany wyżej. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeKuba Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Przepraszam za offtop, ale: Co Ty mi tu mówisz, że nie ma warunków do latania w trójmieście? Jeżeli chodzi Ci o brak lotniska to wchodź na www.lotnisko-rc.com, tam będzie kontakt z ludźmi którzy Cię. Co do stanu lotniska to chwilowo jest tragedia, ale na wiosne jest już zaplanowane wyrównanie pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekos Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Chodziło mi o chwilowe warunki pogodowe (piątek, sobota) Ja wiem, że są zapaleńcy, którzy lubią marznąć lub moknąć ale ja do nich nie należę. Natomiast w kwestii lotnisk czy lokalizacji nadających się to jest ich dość dużo. Tutaj nie miałem zastrzeżeń (musiałeś coś źle zrozumieć) Niezależnie od tego podpytuje doświadczonych kolegów gdzie można polatać i ew. spotkać kogoś kto początkującemu w potrzebie pomoże. Co do lotniska, o którym piszesz to dziękuję za informację. Na szczęście jest Google Earth ponieważ na stronie nie doszukałem się namiarów ani lokalizacji. (może żle szukałem) Poza tym piękna inicjatywa i z pewnością nawiąże kontakt. Jeszcze raz dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Co do Clear View rc - ściągasz ze strony producenta wersje demo, która jest ograniczona czasowo i "możliwościowo" do momentu kiedy nie zapłacisz i nie pozyskasz dzięki transakcji seriala (czyt. licencji) Jak zapłacisz i dostaniesz serial to zwyczajnie rejestrujesz i demo utwiera swoje przestworza w pełnym wymiarze Ot cała sztuka. Pozdrawiam Jakoś nie znalazłem na stronie wersji demo. Czy ona jest jakoś ukryta? I czy sterowanie jak zalecają w tej wersji demo jest za pomocą kontrolera E-SKY czy tylko z klawiatury? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekos Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ściągasz sobie wersje 4.98 (to program w całości) Instalujesz i dopuki nie zarejestrujesz (wniesienie opłaty - pozyskanie klucza),działa jako demo. Z tego co pamiętam działa przez ok 1 godzinę. Oczywiście jest dużo ograniczeń (samoloty, lokalizacjie, warunki). Poniżej link http://www.rcflightsim.com/download.html Jakbyś miał pytania pisz na priv postaram się pomóc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Faktycznie program ciekawy. Udało mi się odpalić. Nie zorientowałem się tylko , że tak krótko będzie działał. W trakcie przyszedł mój syn i nie zdążył nawet zbytni spróbować i nam się wyłączył. O ile dobrze zrozumiałem to koszt wynosi prawie 40 $. Ale jeszcze jest pozycja za chyba 99$ , nie orientujesz się co chodzi w tej pozycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekos Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 ta droższa opcja to program do "konstruowania" modeli, którymi później możesz latać w powyższym symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jak już odpalisz swoją pełną wersję to daj znać ile trwała realizacja "zamówienia" i jak działa program we wszystkich opcjach. Mi co prawda FMS działa ale to nie to. Martwi mnie tylko , że lądowanie było banalnie proste. Może można to jakoś utrudnić ustawieniami bo w rzeczywistości mi to tak ładnie nie wychodzi jak w symulatorze. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam , ja również mam problem z FMS a nawet 2: 1.Czasami jak gdy latam to nagle ni stad ni zowąd na pasku uruchamia się symulator drugi raz (tak jak bym 2 razy go włączył) . Nie można go włączyć , ale jest i powoduje przycinanie się gdy , zmiana rozdzielczości i przeinstalowanie nie pomaga.] 2.Czasem tracę sterowność nad modelem w symulatorze. Po prostu stery sie zacinają i leci prosto tylko szarpie sterem kierunku. Po jakimś czasie się odcina , lub jak zmienię rozdzielczość. Jak te dwa problemy naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.