myszorek1212 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Wiatm! Mam zamiar robić model samolotu RWD 5 by Skazoo. Mam pytanie co kupić z elektroniki do tego modelu. Nadajnik może być taki?: link A taki odbiornik?: link Takie kwarce będą dobre?: link A i czy konieczny jest regulator do samolotów czy bez niego też się obejdzie? Jak nie to proszę o link do jakiegoś regulatora. A i jeszcze akumulatory też link poproszę. A i śmigło jeszcze jakieś, też link. I silnik oczywiście też link. Jeżeli o czymś jeszcze zapomniałem to proszę o wspomnianiu o tym. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 co do aparatury, odbiornika,i kwarcy jest OK. co do rzeszty regulator zależy od tego jaki silnik bedziesz strosował szczotka czy bezszczotkowy. podobnie jest z aku te jakgdbyby są zależeny od poprzedneigo wyboru ale najlepsze rozwiązane to ale POLECAM silnik TowePro BM21xxxxx (tzw dzwonek) tak ok 900kV regulator 20A oczywiście 3F pakiet Li-pol 1500-1800mAh 11,1V serwa TowerPro TP90 śmigło 8x4 8x5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A i jeszcze akumulatory też link poproszę. A i śmigło jeszcze jakieś, też link. I silnik oczywiście też link. Jeżeli o czymś jeszcze zapomniałem to proszę o wspomnianiu o tym. Te Myszorek, a opcja szukaj nie boli.. Temat byl walkowany 1000x, a ty chcesz na tacy miec wszystko podane. Nia za wygodny ty jestes? Baxter P.S. Nie chodzi o to ze nie chce pomoc, ale troche wlasnej inicjatywy nie zawadzi. A potem mozna dopytac o reszte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A ja slyszalem ze nadajnik e-sky'a 6 kanalowy nie nadaje sie do samolotow. Nie zaglebialem sie w temat ale warto sie upewnic. Osobiscie polecilbym zestaw z hobbycity.com 2.4ghz za 30 dolcow. Rowniez znajdziesz o nim informacje na forum. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2.4Ghz+HobbyKing&idCategory=295&ParentCat=190 O wyposazeniu rwd5 to sie wypowiadal nie bede bo jak juz koledzy wspomnieli - temat jest walkowany raz w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 myszorek1212, zdaje się, że w innym Twoim temacie wałkowaliśmy już temat tej aparatury odbiornika i kwarców, czyżbyś nam nie wierzył że próbujesz tłuc to drugi raz w innym wątku? :roll: Jeżeli o czymś jeszcze zapomniałem to proszę o wspomnianiu o tym. Tak zapomniałeś o funkcji :szukaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Aparatura od Unitedhobbies.com rozwiazuje dosyc dobrze kwestie nadajnika, odbiornika i kwarcy Polecam przy okazji zakupić tam reszte wyposażenia, dokladnie taką jak podaje marcin tylko z tym że pakiety co najmniej 2. Pamiętaj o ładowarce :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek1212 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A co z przesyłką? Ile kosztuje? I czy jakieś dodatkwowe opłaty są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombuś Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 By zobaczyć koszty przesyłki wystarczy kliknąć na Postage table Dodatkowe opłaty jakie możesz ponieś to opłata za przelew i niekiedy musisz zapłacić za cło. Więcej o tym sklepie masz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek1212 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.