karlem Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dokładnie tak :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Może nicki takich osób zmieniać na kolor czerwony celem ostrzeżenia innych użytkowników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyr994 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Albo zablokować im dostęp do giełdy. gdyby byly nazwiska i adresy Danych odobowych nie można ujawniać bez zgody ich właściciela / Ustawa o ochronie danych osobowych /. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Wystarczy wyróżnienie na czerwono, jak ktoś zobaczy czerwony nick na giełdzie odrazu da sobie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Danych odobowych nie można ujawniać bez zgody ich właściciela / Ustawa o ochronie danych osobowych /. Jeśli są dłużnikami i uciekają od wynagrodzenia możesz podawać bez ich zgody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Wystarczy wyróżnienie na czerwono, jak ktoś zobaczy czerwony nick na giełdzie odrazu da sobie spokój. Lista na górze giełdy (przyklejona): "Uwaga na tych kontrahentów", "Czarna lista" lub coś podobnego. Edit Też mam jednego kandydata :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyr994 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Jeśli są dłużnikami A wyłudzenie jest przestępstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Wystarczy wyróżnienie na czerwono, jak ktoś zobaczy czerwony nick na giełdzie odrazu da sobie spokój. Lista na górze giełdy (przyklejona): "Uwaga na tych kontrahentów", "Czarna lista" lub coś podobnego. Edit Też mam jednego kandydata :evil: Masz rację, porozmawiam potem z Kubą na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Jestem jak najbardziej za utworzeniem czegoś na kształt "Czarnej listy" jako przyklejony temat w giełdzie i/lub wyróżnienie nicków na czerwono.Co do ochrony danych osobowych,gdyby nie to najchętniej podałbym na forum wszystkie dane tego usera,by już nikt więcej się nie dał złapać.Uważajcie na użytkownika KAMIL15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Starcza dane niekompletne. Miejcowosc, ulica (bez numeru domu), imie, skrot nazwiska. My juz bedziemy wiedziec a nikt sie rzucal nie bedzie. Oczywiscie mozna dodac jeszcze ostatnie 10 cyfr z numeru konta - to na pewno nie jest zabronione poniewaz w akcji promocyjnej mbanku sa widoczne te numerki. Konto na czerwono nie ma sensu bo mozna zalozyc nowe w ciagu 5min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Tylko ostrzeżenie, dzień później na policję. To wyłudzenie więc ścigane bez względu na wartość. Zdziwisz się mocno gdy zobaczysz jak szybko policja zadziała. Takie przypadki to dla policji proste sprawy a poprawiają im statystyki. Sam miałem podobną przygodę. W trzecim dniu po zgłoszeniu sprawa była rozwiązana, po tygodniu towar wrócił wraz z błagalnym listem o wycofanie zgłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Napisałem gościowi, że ostateczny termin jest do jutra-więc będę słowny a potem pełna informacja kto to jest. Powinniśmy stanowczo potępić takie wyłudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Najlepiej prosić o wystawnie na jakiś serwis aukcyjny typu allegro a jak cie oszuka to w tedy z twardym dowodem na Policie i do allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Od dłuższego czasu obserwowałem, że wielu nowych userów rejestruje się na forum chyba jedynie po to, aby skorzystac z giełdy (dziś rejestracja, jutro oferta w dziale giełda). Z takimi osobami nigdy bym nie zaryzykował przeprowadzenia transakcji na zasadach koleżeńskich. Niektórzy jednak to robią. Aby ustrzec się przed przypadkami wyłudzenia na naszej giełdzie, proponuję dawać dostęp do tego działu po np. półrocznym stażu na forum. Sądzę, że to będzie najskuteczniejszy sposób na pozbycie się wszelkiej maści cwaniaczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Marku pewnie większym procenicie to Ci młodzi (nowi) robią takie rzeczy, ale ja np. kupowałem od kolegi który jest tutaj od ponad dwóch lat zarejestrowany i ma sporą ilość postów na swiom koncie. Tak więc wszystko wskazywało że bedzie to udana transakcja, a niestety tak nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Tego rzeczywiście nie da się przewidzieć, ale zapewne to będą marginalne sprawy i tu zda egzamin "czarna lista". Z taka osobą zapewne nikt już nie będzie chciał mieć nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 jakoś mi się udaje do tej pory . Staram się sprawdzać kontrahentów - od kiedy istnieją czy się udzielają itd.... ale raz sam zawaliłem na innym forum - kupiłem od kolegi coś i napisałem sms-a że zapłacę jak wrócę z pracy bo zarobiony jestem ....wróciłem do domu i zwyczajnie zapomniałem... biedak po 3 tygodniach się nieśmiało spytał czy wysłałem kase......( bo podobno nie wypadało moda poganiać ) Ale okazało się ze i ja mogę mu w czymś innym pomóc i wszytko się sklarowało szybko Zrobić wpadkę można zawsze - nikt nie jest nieomylny .. trzeba tylko umieć z twarzą z tego wybrnąć . Unikanie kontaktu to już jest jednak dzwonek alarmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ...to półrocze to może zbyt długo... Ale to sprawa indywidualna... Dla mnie dług, to sprawa honorowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 A nie prościej było by pomóc mu i niech ktoś z tego miasta pójdzie do niego do domu i osobiście przedstawi sprawę jeżeli to jest w Gdyni to ja spokojnie mogę to załatwić Myślę że jest ktoś z tego miasta co ten cwaniaczek ja sam to nie wiem czy bym mu nie oklepał tej miski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 15latka klepac? Lepiej rodzicow poinformowac. Sami to powinni zalatwic o ile nie wychowuja go "bezstresowo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.