Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 witam mam pytanie czy zastosowanie akumulatora 3,7 v od telefonu wpłynie na zasieg odbiornika ? w szybowcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Wróżka pojechała na narty !! Jaki odbiornik?? - ile cel z Tegoż telefonu ?? Jakie napięcie zasilania ma OWY odbiornik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 odbiornik e-sky 6ch 1 cela 3,7v pojemnosc 800mah zasilanie odbiornika od 4,8v do 6v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 zasilanie odbiornika od 4,8v do 6v sam dałes sobie odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ale czy o duzo moze sie zmienic zasieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Czemu pytasz o ten zasieg?? A podłaczałeś ten aku do odbiornika?? Działa w ogóle???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 podłaczyłem no i wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jeżeli zasilanie odbiornika jest OD 4,8V to chyba jest jasne, że nie będzie pracował na 3,7 :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 podłaczyłem no i wszystko działa W takim razie sprawdz i napisz, sam jestem ciekaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 no własnie tylko ze nie chce modelu stracić wiec dlatego sie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Zasięg sprawdza się na ziemi, nie w locie :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Wiec idz z kims na łake i sprwdz na ziemi nie w powietrzu. Jak daleko bedzie działał. A serwa pracuja normalnie przy takim zasilaniu?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jak ja lubię jak ktoś dostaje odpowiedź a mimo to wyłącza logiczne myślenie ........ wtedy uruchamiam funkcje ignoruj co tez innym polecam bo szkoda nerwów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 podłaczyłem no i wszystko działa No chyba serwa też bo jak inaczej poznać że odbiornik pracuje ?? ========================== i tu proźba do "działeczki" a/ podaj wiek b/ wystartuj szybowcem i oceniaj odległość - jak przestanie działać odbiornik to napisz na FORUM - będziemy wiedzieć :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 No chyba serwa też bo jak inaczej poznać że odbiornik pracuje ?? wszystko chodzi tak jak powinno... a/14lat b/jak patrzyłem na zasieg gdy bateria w nadajniku była w stanie srednim no to zasieg który mogłem zaobserwować no to 70m wiecej nie mogłem no bo nie mam terenu,dziś sprawdze bo ide latac jak nie bedzie snieg padał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ciekawi mnie tylko jedna sprawa.Jeżeli pakiet ma 3.7 V to pod obciążeniem serwami jego napięcie będzie spadać,na dodatek jak Li-pol jest "miękki" to te chwilowe spadki napięcia mogą być znaczne i zamiast modelu przyniesiesz do domu reklamówkę drzazg.W sklepach elektronicznych sprzedają czasem małe pakiety do telefonów bezprzewodowych o pojemnościach 350mAh lub coś koło tego.Pakiety mają 3,6 lub 4,8 V i składają się z 4 cell ni-xx.Kup lepiej coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Akumulatory od telefonów się kompletnie nie nadają . Nie spotkałem współczesnego telefonu który brałby więcej niż 1 A i do tak małych poborów są przystosowywane telefoniczne akumulatorki . Natomiast pakiety o których pisze slawekmod, sam stosowałem od lat z braku CAN-ów i przy dwóch serwach dawały radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 jak Li-pol jest "miękki" to te chwilowe spadki napięcia mogą być znaczne i zamiast modelu przyniesiesz do domu reklamówkę drzazg No i o tym piszę - skasuje model ale będziemy WIEDZIEĆ że tak nie należy robić. Cóż nie robi się dla LUDZKOŚCI. :devil: Sorry, ale dzisiaj mam :twisted: humor A teraz na POWAŻNIE: " działeczka" - zapomnij o bateryjce z telefonu w modelu - to się nie opłaca :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 a co powiecie na ? http://allegro.pl/item549566400_bateria_panasonic_g520_750mah_nimh_4_8v.html lub http://allegro.pl/item551986728_panasonic_g450_g500_650mah_nimh_4_8v_faktura.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Litości... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.