gryzoń Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Czy jeśli napięcie w pakiecie Li-Ion 3 cele spadło poniżej 9V to można go jeszcze uzywac? Napięcie wynosi ok. 8,5V. Edit: Czy podłączenie takiego pakietu do ładowarki może ją uszkodzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Granica rozładowania ogniw Li-Ion to 3V na celę czyli przy pakiecie 3 celowym jest to 9V. Pakiet ładowarki nie uszkodzi ale nieradzę rozładowywania poniżej 9V. Możesz śmiało ładować ale pod nadzorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 A jak się nie podniesie to na krótko każdą cele z osobna po 3sek. jakieś 9V aż powyżej 3V i wtedy to już ładowarka chwyci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam mam takie pytanko pytam tutaj bo nie chę zaśmiecać forum tematami. Mam następujące pytanko czy ogniwa li-lon można lutować tak samo jak li pole i tą samą wtyczkę serwisową zastosować ?? i tak samo łączyć jak li-pole ?? I jakim max prądem można je ładować ?? Bardzo proszę o szybką odpowiedz i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam mam takie pytanko pytam tutaj bo nie chę zaśmiecać forum tematami. Mam następujące pytanko czy ogniwa li-lon można lutować tak samo jak li pole i tą samą wtyczkę serwisową zastosować ?? i tak samo łączyć jak li-pole ?? I jakim max prądem można je ładować ?? Bardzo proszę o szybką odpowiedz i pozdrawiam Z Twojego punktu to LiOn = LiPol. Tak samo się lutuje, ładuje ( max 1C ) i łączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dzięki za pomoc a skoro ja dopiero wchodzę w temat pakietów to mam jeszcze jedno pytanie przepraszam za ilość pytań dlaczego po podłączeniu pakietu do ładowarki i ustawieniu prądu ładowania 1A ładowarka po kilkunastu minutach zmienia sobie prą na 0,6 za kilka sekund na 0,7 później znów zmienia tak ma być ładuje z balacerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dzięki za pomoc a skoro ja dopiero wchodzę w temat pakietów to mam jeszcze jedno pytanie przepraszam za ilość pytań dlaczego po podłączeniu pakietu do ładowarki i ustawieniu prądu ładowania 1A ładowarka po kilkunastu minutach zmienia sobie prą na 0,6 za kilka sekund na 0,7 później znów zmienia tak ma być ładuje z balacerem Patrzy się również na NAPIĘCIE. Ono nie może przekroczyć np. 4,2 V na 1 cele przy LiPol/LiIon i ładowarka zmniejsza prąd. Przy następnym pytaniu podawaj OBA te parametry mA i V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ok dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ok to aby mieć już wszystko po układa ne to zadam jeszcze jedno pytanko mogę łądować pakiet Ni-MH o pojemności 1100 mah prądem 5 A ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tak możesz ,ale pod warunkiem że potrzebujesz ugotować na pakiecie herbatkę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 aha więc w tych pakiecikach nie grozi wybuch jak w li-pol mimo dużego prądu ?? Proszę o szybką odpowiedz bo jestem w fazie łądowania takie pakietu i nie chce się spalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Taki pakiet, tym prądem poprostu ugotujesz ! ładuj zgodnie z zasadami 1 C lub max 1.5 C i pakiet Ci długo posłuzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.