Syriusz77 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Witam. Pacjent to włoski Tartan 77 . Boxer o pojemności 44 cm3 przerobiony na benzynę. Pytanko czy ma ktoś jakieś zalegające w szufladach części do tego silnika ? Np tłumiki. U mnie jest tylko zwykły wylot z fragmentem rury. Wiem że były w tych silnikach proste tłumiki z puszką. Widoczne na poniższych fotkach. Był też dostępny kątowy dolot powietrza do gaźnika a nawet rozrusznik - szarpanka. Ewentualnie czy ktoś podpowie gdzie szukać tych elementów do tego wiekowego już silnika. Pozdrawiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Wlot powietrza wydrukować z ASA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz77 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 No tak wlot można ogarnąć na drukarce 3D. Bardziej mi zależy na tłumikach,ale i tak pewnie nikt nie będzie miał nic takiego. Pewnie zostanie dorobienie czegoś z amelinium albo kupno i przeróbka tłumików np. z DLE40 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi