glaptus Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Witajcie mam ochotę kupić coś w hobbycity ale koszt jednostkowy mały w porównaniu z przesyłką. Proponuję skomasować zamówienie z kilku chętnych osób (najlepiej Śląsk i okolice by ułatwić odbiór). Ja podejmę się logistyki Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 W większych zakupach problemem staje się cło. Jak paczka bedzie ciężka to jak nic się przyczepią. Ja jestem zainteresowany ale jeszcze czekam na 3,5zł za 1$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Ja także jestem zainteresowany. Tylko dolar musi spaśc bo teraz niebardzo sie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 jeszcze pół roku i dolar stanie się "normalny", moje marzenie to 1$ = 1,50 zł :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 BTW Witaj glaptus :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 jeszcze pół roku i dolar stanie się "normalny", A skad masz informacje, ze stanie sie normalny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 jeszcze pół roku i dolar stanie się "normalny", moje marzenie to 1$ = 1,50 zł :mrgreen: A moje 1$=0.1zł jak rubel Nie ma co marzyć myć, mniej jak 3zł pewnie w tym roku nie będzie :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wspolne zakupy to marny pomysl. Paczka robi sie duza i droga, trzeba wiec zamowic to kurierem zeby sie przypadkiem na poczcie nie zgubila. Cło masz na 100%. Wyjdzie Cie drozej niz gdybys sam zamawial, juz to przeszedlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A skad masz informacje, ze stanie sie normalny ? tak słyszałem ... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 tylko uważajcie z kim robicie interesy i wspólne zakupy Ja już się przejechałem wczoraj na takim zakupie. Zrobiłem kilak zakupów dla kolegów z lotniska hurtowo żeby było taniej itp. nie zarobiłem złamanego centa wszystko skrupulatnie podzielone a jak mi sie kolega odpłacił ?? A no tak że zamawiał tym razem on i poprosiłem zeby założył za mnie kwotę 770zł na dwa tygodnie, OK nie ma problemu ustaliliśmy że w ramach wdzięczności będzie to suma 800zł do zwrotu. I jak umowa to umowa mija 2 tygodnie dzwonię że jadę z kasą i co usłyszałem ? że teraz mam oddać 1000zł bo dolar poszedł do góry. Na fajnie jest prosto w oczy zarabiać 230zł, ale jak to mówią zapomniał wół ............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dokładnie tak. Michał dobrze prawi. Wspólne zakupy to na 100% clo zapłacimy. No i nie bez znaczenia jest doswiadczenie MOTYL-a. 22$ za paczke do 2 kg to chyba każdy da rade przeżyć. Poczekajcie jescze kilka dni $ spadnie ze 20 gr. i już jest na paczkę. Ja zamawiam EMS bo sie boje że na poczcie zginie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 No to Marcinie współczuję takich "kolegów" ;D A tak poza tym to faktycznie wspólne zakupy są dobrym pomysłem jeżeli waga paczki nie przekroczy 500g a jej wartość 50$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.