Dj. Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 W ubiegłym roku kupiłem model firmy electryfly L-39. W zestawie był naped tunelowy z silnikiem 3F. Po złożeniu z wyglądu fajny ale te małe skrzydełka..., pomyslałem - waga pakietu, regulator, odbiornik, trzy serwa - bedzie to latające żelazko zwłaszcza z wyłączonym napedem... Dzis model został oblatany i okazało sie,że bardzo przyjemnie sie "prowadzi".Naped tunelowy w modelu nie jest zbyt wyrywny, ale jak już nabierze predkosci to fajnie ciągnie, nawet te małe skrzydełka sprawdzaja sie doskonale, z wyłączonym silnikiem szybuje doskonale... Moge z czystym sumieniem polecic ten model - oczywiscie nie początkującym, ale jak na taki wynalazek jest w pełni przewidywalny. Do zasilania użyłem pakietu kokam 3S 1250mAh, regulator 18A jeti, odbiornik futaba R-617 FS 2,4 GHZ FASST... Film nie oddaje całego uroku tego modelu ale coś tam widać: http://www.youtube.com/watch?v=YYTSSJWV3hM&feature=channel_page Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Pogratulować lenistwa ( tak rzadko możemy sobie na nie pozwolić ) i fajnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Pogratulować lenistwa Lenistwo, bo miałem zamiar znów coś zbudowac sam - z napedem tunelowym. Jeden z moich modelików własnej konstrukcji typu CRD (co ręka dała) latał bardzo fajnie, ale nie wytrzymał wyjscia z lotu nurkowego - skrzydło "klasneło... i poległ. To tak gwoli wyjasnienia lenistwa a tak wyglądał po niefortunnym manewrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Film nie oddaje całego uroku tego modelu ale coś tam widać Sam się nagrywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Nie, syn latał, ale pogoda była nie wyjsciowa, niebo zachmurzone, troszke na minusie, biel sniegu - balans bieli, AF troche głupiał...Jak ja lubie lato! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Właśnie słabawo widać, ale modelik bardzo przyjemny, fajnie się prezentuje w locie i na zestawowym napędzie świetnie sobie radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 gdzie mozna go kupic i za ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mają jeszcze chyba w modele.sklep.pl, dziś widziałem, ale na ich stronie cos nie mogłem sie doszukac. Najlepiej zadzwon do nich w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.