stach34 Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Witam , skompletowałem części , przerzuciłem się na EGP Jak już pisałem w innym temacie - silnik i regiel się mocno grzeją. Sprawę grzania się regla rozwiązałem wstawiając go w dziurę w modelu - opływa go powietrze. Mam śmigło 9x6 gaupner, składane . Czy jak zmienię je na 9x5 to spadnie pobór prądu ( teraz doi ~30A ) i tym samym silnik przestanie się grzać ? Pakiet jaki mam to 3s1p 20C 2200mAh . Lot pionowy zyskałem Idzie jak burza Tylko silnik i regiel sie grzeje i na silniku na full gazie polatam max 4,5 min. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Mam śmigło 9x6 gaupner, składane . Czy jak zmienię je na 9x5 to spadnie pobór prądu ( teraz doi ~30A ) i tym samym silnik przestanie się grzać ? Już pomału powinieneś wyciągać samemu w nioski z tego co piszemy i podanych przykładów. Mniejszy skok=mniejszy opór a więc i mniejszy prąd. Mniejszy skok=wolniejszy model. W Twoim przypadku różnice nie są duże ale warto spróbować. Śmigła możesz porównywać tego samego producenta i możesz spodziewać się zmniejszonego zużycia prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 :x Co mam robić ? śmigło 9x5 -> spoko ciąg , zmniejsze pobór prądu 8x6 --> ciąg spadnie do minimum dla mojego modelu, silnik elektronika przestanie się grzać , koniec z szaleństwem Czy nadmierny pobór prądu przez silnik (pobiera więcej niż papiery mówią) może być przyczyną rozładowania pakietu 3s tak ze 1 cela m PONIŻEj 2,7 V ??? Już mi tak drugi raz zassało! Nie wiem co robic... Szkoda że nie ma łopatek 8,5x 5 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.