prem111 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Witam, posiadam aparaturę Turnigy 9XR oraz odbiornik 9X8C. Jak ustawić konkretne nasycenie na danym kanale, lub po prostu "no-pulse" gdy aparaturę mam wyłączoną ? Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 O ile mnie pamięć nie myli ten odbiornik nie ma układu failsafe. Nowe odbiorniki z protokołem AFHDS 2A posiadają już failsafe. Zobacz tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prem111 Opublikowano 19 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 No tak też właśnie czytałem, pytanie jak spowodować aby podczas restartu odbiornika nie dawał sygnałów, bo teraz jest tak że gdy aparaturę mam wyłączoną ale włączę odbiornik, on daje sygnał z wypełnieniem na poszczególnych kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Zasada jest taka że najpierw włączamy NADAJNIK a potem ODBIORNIK. Wyłączamy w odwrotnej kolejności. To takie ABC modelarstwa RC. Można zastosować zewnętrzny Failsafe ale to tylko jeden kanał. Mam jeszcze coś takiego na mojej www. http://modelhobby.prv.pl/elektronika/elektronika.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi