Leszek J. Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Witam. Po kilkunastu latach chcę wrócić do modelarstwa lotniczego. Wcześniej , a właściwie od dziecka budowałem modele zaczynając oczywiście od najprostszych modeli latających czyli np. " Jaskółek ". Po latach gdy syn był mały razem budowaliśmy zestawy i zaczęło się modelarstwo bardziej poważne. Aparatura RC, własne projekty modeli i ich wykonanie , oblatanie. Latanie i naprawianie... bez końca , jak to w modelarstwie lotniczym .Syn dorósł i jakoś odłożyliśmy modele na półkę. Minęło kilkanaście lat i pojawił się wnuk i wtedy przypomniałem sobie o nich . Zdjąłem z półki zakurzone modele, odpaliłem silniki i uruchomiłem aparaturę . Jednak teraz moje zainteresowania idą bardziej w kierunku szybowców , motoszybowców . Nie mamy u nas zbocza , więc elektryki są jak najbardziej wskazane . Oczywiście mam już wiele pytań do Was związanych z modelarstwem RC elektrycznym , ale to już w konkretnych pytaniach i odpowiedziach o które poproszę w odpowiednich działach forum. Teraz chciałem się przywitać z z Wam , życząc tyle udanych lądowań ile startów. Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi