Marshall Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Jak w temacie, szukam, jak najlżejszego pakietu akumulatorów litowo-polimerowych lub innych, jeśli są lżejsze . Potrzebuję ich do zasilania robota mini-sumo, silniki na 12V, więc wydajność prądowa do 5A( spokojnie starczy 10C w przypadku tej pojemności) - a nawet mniej spokojnie starczy . Pojemność to 800-1200, oczywiście najlepiej jak największa . Masa na pewno poniżej 90g, jedna liczę na coś koło 60-70g . Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego rankingu, więc może ktoś mi pomoże, może spotkał się z atrakcyjną dla mnie ofertą ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc . Żeby nie było, że jestem leniwy i nie szukałem, to moim zdaniem najlżejsze są pakiety : 3E model, Dualsky, SharkPOWER, i noname z Allegro . - http://www.allegro.pl/item555598542_pakiet_akumulatorow_we_800_3s_20c_mgm_compro.html Wracając, może Ktoś gdzieś widział np na Allegro, lub ma do sprzedania 2 sztuki ultra-lekkich Aku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 [k] w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Stelmach Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie za bardzo rozumiem po co ci jakieś super lekkie akumulatory w robocie?? Przeciez tam nie ma problemu z waga do lotu itp. Ja raczej szukałbym albo najbardziej wytrzymalych albo najtanszych(zalezy od funduszy). Ale jesli na prawde chcesz lekkie to moze jakies Flightpower Evolite?? Choć tak na prawde to waga lipoli zalezy głównie od pojemności i ilości ogniw. Różnice między różnymi producentami to w zasadzie długość kabla i ew. wtyczka. Za (minimalnie) mniejszą wage ogniw trzeba płacic(przy okazji dostaje sie tez lepsza jakość i wydajność :wink: ) -poszukaj czegoś z wyższej półki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Choć tak na prawde to waga lipoli zalezy głównie od pojemności i ilości ogniw. Oraz od wydajnosci pradowej. Im mniejsza wydajnosc tym lzejsze ogniwa. baxter P.S. A dlaczego maja byc tak lekkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Stelmach Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Oraz od wydajnosci pradowej. Im mniejsza wydajnosc tym lzejsze ogniwa. Racja. O tym zapomniałem. Żeby nie było że raz pisze tak a potem co innego. (napisałem że za większą kase dostaje sie lepszą wydajność) bo po prostu nie ma markowych(czyt. lepszych/droższych) lipoli o wydajnosci 10c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Mają być lekkie, bo to mini-sumo jest na konkurs mini-sumo organizowany przed bydgoskie UTP - www.roboty.utp.edu.pl . Ograniczenie co do wielkości to 10x10cm , wysokość nieograniczona + waga do 500g . Moja konstrukcja, silniki , koła itp wymagają jak najlżejszego zasilania, bo chciałbym jeszcze zamontować coś "sprytnego" w tym robocie, (czyt . klapki, ruszające się spychacze itp .. ) . Na razie, razem z płytką sterującą to waży 400g . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueRC Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Jestem w stanie zaoferować takie oto pakiety: http://allegro.pl/item569518821_pakiet_truerc_li_polymer_450mah_11_1v_3s1p.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.