Osa Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Zanim to wytnę z EPP postanowiłem dokonać próby ze styropianem, głównie chodziło o sprawdzenie plików pod ploter no i właściwości lotnych modelu. Wiem, że do „kombacenia” używa się głównie modeli myśliwców, ale ESA chyba przyjmie taki lekki taktyczny bombowiec. Generalnie powstawała wersja P-24 Karaś, ale w necie znalazłem mnóstwo fotek bliźniaczo podobnych Sumów. Rozpiętość 798 mm Długość 654 mm Waga około 400g (skrzydło zostało wycięte ze styroduru, więc ciężkie) Silnik BM2408/21 Pakiet 1000mAh (niestety WOW) Serwa Tower Pro 9g Kilka fotek z budowy prototypu: W niedługim czasie powinienem mieć wycięte z EPP modele KARASIA i SUMA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jezeli masz orczyki pod skrzydlem (nie widze dokladnie bo na telefonie przegladam) to proponuje wstawic kawalki epp przed - jak zahaczysz przy ladowaniu to mniejsza szansa "wybicia zebow" w serwie - ja w swoim kombacie przy pierwszym ladowaniu serwo stracilem EDIT: ortografia :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 O no ładnie jest Sum. Niedługo powinien pojawić się również Sum 1/12 z prolota. A tego powinieneś malnąć np tak http://wp.scn.ru/en/ww2/b/1382/29/0/1 bo te różowe kolorki to średnio współgrają z przeznaczeniem bojowym. No i brakuje kółek z owiewkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Janku to prototyp, z resztą mocno surowy jak znajdę trochę czasu to pomaluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 nie no wiadomo, tak tylko pomarudziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Przepraszam za jakośc lustrzanka padła więc zostaje telefon komórkowy Sum ma brata, to Karaś... Jak mi aparat wróci do domku to zmienię te fotki. A na wiosnę, może....może.... zdecyduję się na walkę. Na razie moje "umiejętności" pilotażowe mnie zawstydzają i nie będę się nimi chwalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jak nie spróbujesz w walce to nie złapiesz o co chodzi :-) Modelik ładny i ciekawie się zapowiada, moim zdaniem trzeba od razu pomyśleć o pogrubieniu przodu kadłuba - to upodobni go do oryginału i nieco wzmocni. Czy przewidujesz stałe podwozie? Czy płat nie jest zbyt "wąski" przy kałubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Planowałem maskę okrągłą niestety to już resztki EPP jakie miałem. Może przy następnej dostawie. Płat jest sporo odbiegający od oryginału Karaś ma niemalże w linii prostej krawędź natarcia dlatego wymagana jest jego wymiana. Tu z resztą planuję skrzydło wyjmowalne. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Podwozie mi się marzy to fajne karasiowe oczywiście stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Noooo. SZACUN . Konkurencja dla cyber fly sie robi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wyjmowalne skrzydło to chyba nie najlepszy pomysł w modelach z EPP. To rozwiązanie się sprawdza w "dorosłym kombacie" ale w ESA chyba lepiej kleić na stałe. ..... faktycznie konkurencja dla Cyber-fly się zrobiła , jak dopracujesz kształt skrzydła na bardziej "Karasiowy" to zamawiam u Ciebie ten model ... oczywiście ze stałym podwoziem :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.