Damian-str Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam. Zastanawiam się od pewnego czasu nad zakupem multiszlifierki tylko nie wiem którą wybrać? Miałem już jedną firmy Ferm ale zepsuła się po kilku użyciach, teraz chciałbym coś lepszego Na razie znalazłem dwie http://allegro.pl/item566813830_dremel_300_series_25szt_osprzetu_promocja_fv.html http://allegro.pl/item568580982_miniszlifierka_graphite_59g018_175w.html Jak myślicie opłaca się kupować droższą firmową szlifierka(jak tak to którą), czy lepiej kupić więcej tańszych (zamiast dremela mogę mieć 3 takie) ? http://www.narzedzia4u.pl/index.php?p252 Dodam jeszcze, że będzie ona dość często używana. Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Ja zawsze wolałem wydać raz a porządnie! Jeśli chodzi o firmę to polecam Proxxon, mam narzędzia z tej firmy i na prawdę są nie do zdarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Też myślałem nad Proxxon-em, ale musiał bym go zamawiać przez internet. A te co podałem w linkach mogę kupić u siebie w mieście, zależy mi trochę na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Ja posiadam Dremel'a, został zakupiony z 5 lat temu do tej pory sunie bez problemu a jest że tak powiem "katowany" dość często :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Do Dremela można zakupić i założyć uchwyt wiertarski co daj ci także wiertarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Miałem dokładnie ten sam problem, kupowałem kolejne szlifierki: Toye itp tanie sprzęty (one wszystkie są chyba identyczne, tylko różnią się opakowaniem i metką) i paliły się praktycznie na biegu luzem. W końcu kupiłem używanego Dremela 300 (w pewnym momencie było ich dużo na allegro od jednego sprzedawcy po 50-60zł). Wygląda na naprawdę dużo używanego (obudowa powycierana, uchwyt podrdzewiały), ale gdzieś od roku działa bez zarzutu. Widocznie jest z lepszych materiałów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Dzięki, jutro jadę kupić Dremela. :jupi: A nad uchwytem jeszcze pomyślę. Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 ...uchwyt kupisz na Alledrogo za ok. 35 PLN-ów - nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Dzięki, jutro jadę kupić Dremela. :jupi: A nad uchwytem jeszcze pomyślę. Pozdrawiam Damian Bardzo dobry wybór, nie będziesz żałował wydanych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 To się okaże zamówiłem ją jednak na allegro (jest taniej niż u mnie) i najprawdopodobniej dzisiaj do mnie przyjdzie. :jupi: Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam po dłuższej nieobecności. DREMEL jak najbardziej. Mam dremelka od okolo dwóch lat i naprawdę nie narzekam. Praktycznie można wszystko do niego kupić , od stojaków do narzędzi ( frezy, tarcze do cięcia itp ). Ostatnio zakupiłem też mikro palnik DREMELA. Świetne narzędzie. Wygląda to tak http://www.dremel.info.pl/7980-DREMEL-reg-VersaTip-2000-6-Mikropalnik-gazowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 a ja uzywam Graphite identycznej jak w linku i powiem ze za te pieniadze jestem bardzo zadowolony. wykonanie, np w prownaniu do zoltego Einhela o wiele lepsze. czuc w reku ze dosc porzadnie zrobiony, dobrze spasowany, lezy w reku. a do tego wyposarzenie, np. wspomniane wczesniej wrzecionko jest w zestawie, do tego walek gietki. starcza w modelarskiej robocie. a do hipermarketowych "firmowek" to jestem mocno uprzedzony. ogladalem takiego dremelka swojego czasu w hipermarkecie i z zewnatrz nie przekonuje. a do tego osprzet dedykowany(rozna srednica obsady) a w swoim graphicie mam obsadki do wszystkich standartow, dremel, proxxon i co tam jeszcze. pozdrawiam i zycze milej bezawaryjnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 W dremelku tez masz wszystkie rodzaje obsad do wszystkich standardów. Czy to masz frezy na 3,2 mm czy wiekszy. Każdy wejdzie po wymianie tulejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Hmm ..kolega kupił ostatnio "chińczyka" - też działa ale ....nie pasuje osprzęt innych firm ze względu na średnicę gwintu (głowica wiertarska tzw futerko). Do statystyki - mam dremela z allegro kupiony kilka lat temu za 60% ceny "marketowej" - katowany nawet przy remoncie mieszkania i ....działa nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.