kubek85 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Hej, Chciałem się przywitać, a przy okazji skorzystać z okazji i zapytać czy ktoś nie posiada planów kolibra? jesli tak prosiłbym o wysłanie na maila k00ba1@o2.pl z góry dziekuje
Konrad Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Temat bardziej pasuje do działu Plany :wink:
jary14 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Po 1: Jak już Konrad, zauważył zły dział Po 2: Opcja szukaj nie gryzie :szukaj!: (tutaj masz przydatny link) http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2569&highlight=koliber A po 3: Widzę, że jesteś nowy więc pkt 1 i 2 idą w niepamięć :P:P 3a: Odpowiadam : Cześć :P:P
kubek85 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Ok, mój błąd, na przyszłość postaram się bardziej trafiać z tematami co do linku, widziałem już ten post( i szukałem planów) ale to bardziej fotorelacja z budowy:) stąd moje pytanie jeżeli ktoś je posiada to nadal proszę o przesłanie k00ba1@o2.pl (lub innego w miarę prostego szybowca np pelikan o rozpiętości około 2m) choć pewnie są chronione prawem autorskim i ich nie dostane, ale pytać zawsze można
Tomek_W Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Avatar to chyba masz deczko niezgodny z regulaminem :evil: :evil:
kubek85 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Nie widzie w nim nic niezgodnego z regulaminem, jest wzięty z bajki przeznaczonej dla dzieci od 15 lat, jedyne co zrobiłem to użyłem opcji odwrócenia kolorów w paincie. (jeżeli moderator zwróci uwagę ze jest nieodpowiedni to go zmienię) ale nie o tym miał być ten post pozdrawiam.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Nie widzie w nim nic niezgodnego z regulaminem bo go nie czytałeś.... 6. Każdy użytkownik forum może posiadać awatar w postaci zdjęcia własnej osoby: twarzy lub sylwetki (z modelem) . Każda inna forma graficzna awatara jest niedopuszczalna. Chyba że jesteś Homer Simpson.
Gość slawekmod Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Nie widzie w nim nic niezgodnego z regulaminem, jest wzięty z bajki przeznaczonej dla dzieci od 15 lat, jedyne co zrobiłem to użyłem opcji odwrócenia kolorów w paincie. (jeżeli moderator zwróci uwagę ze jest nieodpowiedni to go zmienię) ale nie o tym miał być ten post pozdrawiam. Zwracam więc uwagę na avatar.Jak już koledzi pisali jest niezgodny z regulaminem.
kubek85 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Mam nadzieje ze już jest ok Serio nikt nie ma tych planów??
Tomek_W Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Mam na pewno Modelarza z planami Kolibra, postaram się jutro odszukać , zeskanować i Ci podeślę (jeśli komuś nie pożyczyłem)
kamil_rc Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Jakby koilega nie odnalazł planów to ja mam te plany tylko musze zeskanowac.
kubek85 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 a co myślicie o 2,5m ASK-18? (bo te plany akurat mam) czy za trudny na pierwszy model i lepiej zacząć od czegoś mniejszego? pozdrawiam
Tomek_W Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 A jakie masz doświadczenie w budowie i lataniu? Co do planów to znalazłem dwa, jak się powiedzie próba "odpalenia" skanera to wkrótce będziesz miał. Pozdrawiam.
kubek85 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 Nie mam, tzn kiedyś kleiłem plastikowe modele, ale to ma mało wspólnego i boje się ze nawet ten koliberek będzie "porwaniem się z motyką na słońce..." bo nie mam żadnego znajomego który mógłby mi udzielić "praktycznych" porad, zostają mi tylko fora i Wasze porady
kubek85 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 dziękuje plany doszły jeszcze takie pytanie, jak sobie Radzicie z wydrukowaniem planów w skali 1:1?? czy po prostu na "oko" Ustawiacie powiększenie?
Tomek_W Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 W tym wypadku najprościej wersję papierową powiększyć do potrzebnych rozmiarów . Pogrubi Ci wszystkie linie, ale da się przeżyć. Ja to robię czasami w punkcie na ul. Peowiaków. Ale to inny temat, jak będziesz zdeterminowany co do budowy, pisz na pw
kubek85 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 Zdeterminowany to ja jestem, ale czasu trochę nie mam wiec budowa ruszy pewnie dopiero pod koniec miesiąca...
Ybami Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 Witam ! Mógłbym prosić o te plany ? Byłbym wdzięczny zuko8(małpa)02.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.