Janusz P. Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Podczas oglądania tego filmu kopara mi opadła bo nie wiem już gdzie się kończy granica modelarstwa, a co najlepsze to jak gościu kręci obydwoma rękami by ruszyć te 500ccm. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Podczas oglądania tego filmu kopara mi opadła bo nie wiem już gdzie się kończy granica modelarstwa, a co najlepsze to jak gościu kręci obydwoma rękami by ruszyć te 500ccm. :shock: Toż to maleństwo - tylko dwóch trzyma przy rozruchu, a tu masz gdzie 4 musi trzymać :devil: edit: sorry - 5 osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A czy ktoś się orientuje jakie są regulacje prawne odnośnie latania takimi "modelami"? Jak dla mnie to już spore przegięcie. Niech się coś zepsuje i taki modelik poleci sobie w siną dal. A przecież nie wiadomo gdzie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Model do 35 kg masy startowej bez FMP, powyżej jest wymagana kwalifikacja FMP. Stan prawny chyba się nie zmienił (przestałem śledzić), 35 kg mnie zadawala, nie przekraczam. Odpowiada pilot, i tu nie ma odstępstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Podczas oglądania tego filmu kopara mi opadła bo nie wiem już gdzie się kończy granica modelarstwa, a co najlepsze to jak gościu kręci obydwoma rękami by ruszyć te 500ccm. :shock: EEE mały model pokazałeś popatrz http://www.youtube.com/watch?v=W1Pn4GXrPCQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 "Podczas oglądania tego filmu kopara mi opadła bo nie wiem już gdzie się kończy granica modelarstwa," Granicy modelarstwa NIE MA jest natomiast granica rozsadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 EEE mały model pokazałeś :lol: popatrz http://www.youtube.com/watch?v=W1Pn4GXrPCQ :shock: :shock: :shock: bez komentarza :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Też mam coś dla was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Było;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 No trudno ,ale wymiarami daje rade :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Drodzy koledzy, mogę wszystko zrozumieć ale jak widzę niektóre makiety to myślę że nie dużo brakuje by pilot RC mógł pociągnąć za drążek od sterów własnymi rękoma a nie za pomocą radia i serwomechanizmów. Gdzieś na pewno jest granica między modelarstwem a rozsądkiem :?: Mnie także podobają się duże modele np. do 3,5m. rozp. (jeżeli chodzi o akro) ale ponad ten wymiar zdaje mi się zbyt niebezpieczne, nie wiem może ja jestem zbyt "wystraszony" :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 A ja mam wrażenie że tym z czterema silnikami można by przenieść konkretny ładunek wybuchowy na teren wroga :evil: he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 no przeciez to nie mysliwiec :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 No tak ,ale nie wiem co za model :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 ...myśliwce raczej nie służyły do bombardowania :wink: Ten jak najbardziej, bo to model samolotu, który zasłynął jako ludobójca, rozpoczynając czasy atomowe... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 ...myśliwce raczej nie służyły do bombardowania A myśliwce bombardujące? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 ...to, jak powiedział niejaki Herman, było sq... myśliwców. :evil: On mówił o sprostytuowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.