Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przymierzam się rozpocząć prace nad trochę bardziej rozbudowanym modelem łodzi zanętowej z kilkoma dodatkowymi opcjami... Będę Was prosił o kilka porad w tej kwestii. Ogólnie sprzęt ma być możliwie najtańszy jeżeli chodzi o wyposażenie RC, ale działający ?

- aparatura: tu zależy mi na zasięgu około 400-600 metrów i kilku dodatkowych kanałach więc myślę nad Flysky FS-i6X 2.4GHz 10CH AFHDS. Co sądzicie o tym sprzęcie?

Plan jest taki aby całość była zasilana z jednego akumulatora żelowego 12V więc teraz pojawia się problem z doborem beca do zasilenia odbiornika, lub regulatora silnika 12V - który ma być napędem łódki, który jednoczenie bedzie miał bec wbudowany. Kolejna sprawa to włączniki i wyłączniki sterowane z RC, które mają również podawać napięcie z tego akumulatora na zasilane z 12V elementy - jeszcze nie wiem dokładnie co tam dam, ale na pewno będę takich włączników potrzebował.

PS: rozumiem, że akurat w tym odbiorniku mogę zasilanie podać bezpośrednio z regulatora na kanał 1 odbiornika, który będzie od razu sterował gazem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.